Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Londonban milyen hamar lehet...

Londonban milyen hamar lehet munkát találni? Bármilyen személyes tapasztalat érdekel bármilyen munkakörben.

Figyelt kérdés
2014. okt. 24. 20:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nyugodtan kérdezz, válaszolok szívesen :)

Hogy 1 hónapra mennyi pénz menne el kajára, nos ez tényleg egyéni. Ha keveset eszel, mindegy mit eszel, nem számít, hogy egészséges vagy sem az étel, akkor elég olcsón megúszhatod. Ha állandóan kész ételeket eszel akkor elég drága lesz a kajaköltség.

Ez csakis rajtad múlik.

Én pl: bár nem egészséges, de imádom a fehér mártásos csirke konzervet amit 96 pennyért lehet kapni. Főzők ki tésztát, és már meg is van a napi étkezésem. Vagy ott van a konzerves paradicsomos húsgombóc. 50 penny, és a család is szereti. De ezeket csak akkor esszük meg ha éppen nincs kedvünk főzni.

Mi igyekszünk egészséges ételeket enni, ezért mindig van csirkemell, lazac, halak a hűtőben. Mi 3-an vagyunk felnőttek, és mi havi kaja kiadásunk 400-450 font szokott lenni.

Neked jóval kevesebb lesz, mert egyedül vagy, és nyilván nem eszel annyit mint a két fiú nálunk :)

Ahová érdemes menni, és viszonylag olcsón veszel jó kajákat

- farmfood

- iceland (mindkét helyen 1-2 fontos készételeket is tudsz venni amik elég jók)

- tesco

-Aldi

- Asda

- Lidl

-Morrison

Ha már hosszabb ideje kint élsz, érdemes úgy menni néha a boltokba (pl: morrison, asda) úgy zárás előtt 1-2 órával mert olyankor leárazott ételeket árulnak.

Ilyenkor pl tudsz venni pizzát 4 font helyet 70 pennyért. Vagy vettem már a morrisonba gyümölcsöket 10-20 pennykért. (valamiért az érett gyümölcsöt nem kedvelik az angolok, és azokat már nagyon leárazzák.. nekünk csak jó)

Tegnap pl: a morrisonba 2db nagy pizzát ami 8 font lett 2 fonttért vettem.. Szóval, hogy mennyibe kerül a havi kiadás? Rajtad áll. De ha napi 5 fonttal számolsz akkor bőven elég lesz, és viszonylag egészségesen is eszel így, hozzáteszem, hogy ez lehet kevesebb vagy több.

Még valamit. Ha dohányzol vagy szeretsz időnként inni alkoholt, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod Nem olcsó sem a cigi sem a pia (félre ne értsd. Nem gondolom, hogy alkoholista lennél, de vannak akik vacsorára szívesen megisznak egy üveg sört vagy egy pohár bort..)

2014. okt. 28. 00:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy nálunk a havi 400-450 fontos kaja kiadás ugye 2 felnőtt férfi,1 felnőtt nő (ez lennék én) ,250 literes akváriumi halak és 1 kamasz macska étkezése, tartása is benne van.
2014. okt. 28. 00:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm megint a segítséged:-) Ezeket észben tartom, a tanácsaid alapján szerintem elég sokat tudok majd megspórolni:-)

Az étkezésre szeretnék minél kevesebbet költeni, mert így is sok pénzt fog majd az albérlet meg a közlekedés elvinni. És főleg úgy lesz majd rossz, hogy nem lesz munkám csak a kiadások első körben.

Az ételek terén ha elég ügyes leszek nem kell majd talán sokat költenem, főleg hogy egyedül leszek. plusz nincsenek az ételeknél nagy igényeim se, szóval talán ezen is sokat lehet majd spórolni. Ráadásul nagy előny, hogy nem dohányzom.

Már nagyon várom, hogy kimehessek. Évek óta tervezem, hogy kimegyek, csak eddig sok minden miatt itthon kellett maradnom, a tanulmányaim miatt itt kellett lenni. Most már az egyedüli akadály a kellő pénz megszerzése az új élethez, de remélhetőleg ezt is megoldom 5-6 hónapon belül.

Ti egyébként szeretitek a várost, ahol laktok? Nincs semmilyen negatív megkülönböztetés a magyarokkal szemben pl. lakás bérlésnél vagy munkába állásnál? Ne haragudj, hogy megint zargatlak a kérdéseimmel, de olyan jó, hogy valaki tud tanácsokat adni. Sajnos olyan helyzetben vagyok, hogy egy közeli ismerősöm sincs, aki kint élne Angliában.

2014. okt. 28. 21:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Én veled ellentétben sosem vágytam külföldre. Vagyis nyaralni igen, de, hogy kint élni...sosem akartam.. De ugye ember tervez, isten végez. Nekem így alakult. De ha már kint vagyunk akkor megoldjuk, hogy kint se érezzük magunkat rosszul. Hazudnék ha azt mondanám,hogy nem voltak nehéz napok, évek..Voltak. Volt, hogy terveztük a haza utat is, de ugye megint hagytuk, hogy a sors döntsön helyettünk.. Mi jó pár éve egy kisebb angol városban élünk.(ami nem is olyan kicsi hisz nagyjából akkora mint Miskolc..250 ezres lakóival :) ) Szeretünk itt lakni, mert már kialakult az életünk. Vannak barátaink akikkel közös programokra megyünk. Vannak hobbijaink ahová mindig megyünk. Közel van a munkahelyünk (mindenki gyalog jár, így nem kell fizetni a tömegközlekedésre) Szép lakást bérelünk már évek óta, ami szintén jó helyen van.

Hogy volt-e gond, hogy magyarok vagyunk?? Nem. Sok angol azt sem tudja, hogy van olyan ország, hogy Magyarország. De történtek érdekes beszólások amikor megkérdezték, honnan jöttél?

PL:

- honnan jöttél?

- Magyarországról.

- Hmmm akkor te tudsz szlovákul is?

vagy

- és van ott plazma tévé? (nem vicc, volt aki ezt kérdezte)

- és az hol van? Európában??

2 évvel ezelőtt hivatalos ügyet intéztem, és az ügyintéző hölgy felvilágosított, hogy amit akarok azt én nem vehetem igénybe, nem tud segíteni mert a lehetőség csak uniós országok állampolgárainak lehetséges csak. Kedvesen jeleztem, hogy Magyarország uniós ország, de nem fogta fel. Hát ne tudd meg, hogy mennyi telefon és levél kellett, míg rájött igazam van.

Szóval ügyintézéseknél bármi legyen is az ugyanolyan ostoba, idegesítő ügyintézők vannak..

De munkakeresésnél vagy szoba később lakás bérlésnél nem hátrány, hogy magyar vagy..

Jó tanács: Ha úgy döntesz, hogy kijössz dolgozni, akkor mindenképpen legyen útleveled. Igaz, utazhat személyi igazolvánnyal is, de munkánál, banki ügyeknél könnyebb lesz útlevéllel.

2014. okt. 28. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!