Ha munkanélküli lennél elfogadnál egy kevésbé jól fizető állást vagy még várnál hogy majd későbbakad valami jobban fizető?
Nekem is hasonló problémáim vannak/voltak. Nekem mondjuk nem a pénz volt az, ami miatt nem vállaltam el egy közmunkát. (Mondjuk én mellette dolgoztam akkor, meg ezer mást is csináltam, tehát nem voltam pénz nélkül)
Most, ami miatt szeptembertől nem vállaltam tovább az óraadói munkámat, az a motiváció hiánya. Lehet, hogy sokan ezért megköveznek, de nem láttam előrejutási lehetőséget. Úgy gondoltam, hogy fiatal vagyok, 3 éve ugyanabban a malomban járkálok körbe körbe, s mégsem haladok egyről a kettőre. Tudtam, hogy szeretem csinálni, tudtam, hogy válság van és nehezebb lesz munkát találni, de nem adom fel.
Én sem leszek fiatalabb az évek múlásával, stabilitásra vágyom, fejlődni valamerre. Iszonyatosan rossz a munkanélküliség, főként lelkileg visel meg, de nem adom fel. Nekem szerencsém van, mert még támaszkodhatok a szüleimre, s nyáron és a múlt évben kerestem annyit, hogy van vésztartalékom.
A tanácsom: Ha úgy gondolod, hogy nincs más lehetőséged, vállald el.
Elfogadnám a kevésbé jó állást, tudván, hogy nem vagyok diplomás.
De ha volna diplomám, nem fogadnék el akármilyen munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!