Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten is protekció által...

Budapesten is protekció által lehet csak érvényesülni munkahelyen?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 14:45
1 2
 1/14 Shai-Hulud ***** válasza:
92%
Nem. Nálunk például dolgozni szoktunk.
2014. okt. 16. 14:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

igen

vagy nem

munkahelye válogatja

2014. okt. 16. 14:49
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Közigben: minisztérium, önkormányzatok-sajnos igen

Multiknál nem feltétlenül, bár itt is működik egyfajta belső ajánlási rendszer

2014. okt. 16. 14:59
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
A belső ajánlási rendszer az annyi, hogy előbb kapsz időpontot interjúra. Voltam már így interjúzni, és nem vettek fel, mert egyébként sem feleltem volna meg.
2014. okt. 16. 15:35
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
nem. Ezt a protekciós rendszert a sikertelen emberek szokták hajtogatni. Kisvárosban élek, soha senki nem ajánlott be sehova, mindig önéletrajz+motivációs levél és interjún való megfelelés után kaptam állást.
2014. okt. 16. 16:34
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

többnyire igen.

tény hogy a multiknál több esélyed van, - ha olyan cég. és ez enm belső ajánlási rendszer hanem konkrétan kitesznek ha haver lelép.

" Ezt a protekciós rendszert a sikertelen emberek szokták hajtogatni."

ezt a hülyeséget programozók, mérnökök és protekciós újgazdagok szokták hangoztatni.

2014. okt. 16. 17:40
 7/14 anonim ***** válasza:
93%

Erre komolyan választ vársz? :)

Ki lenne az a naív lélek, aki elismerné? A kötelező gyakorlatom közig. szervnél töltöttem. Ott 100+1% a puncsfaktor: gyakorlatilag mindenki valakinek a valakije, még a portás és a takarító is. Később egy közszolgáltatóhoz kerültem (90% puncsfaktor) végül egy multinál kötöttem ki (kb. 70%, de azt cége válogatja). A párom munkahelyén (multi, szolg. szektor) nagyon durva a helyzet ezen a téren. Bizonyos hierarchia-szinten túl csak "ajánlással" van esélyed bekerülni. Káosz a köbön...

2014. okt. 16. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Van néhány hely ahol szorgalommal, kitartással, tehetséggel. Ilyen pl az értékesítés. Nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban. Elmentem egy expresz hirdetés kapcsán egy magyar céghez. Mivel vállalkozó lettem, senki sem piszkált, csak seígtettek és amikor (több hónap elteltével) felzárkóztam a jók közé, megbecsültek. Mindent megkaptam, amit a jók. Itt is voltak "sógorok", "haverek", de nem volt feltűnő az előnyük....
2014. okt. 16. 22:37
 9/14 anonim válasza:
Én el tudtam helyezkedni a szakmámban..és dolgoztam,tanultam..tovább álltam..dolgoztam,tanultam..és ez így fog menni halálomig.Soha nem ajánlottak be sehova,mégis felvettek és boldogultam..ennek oka lehet az is hogy értek ahhoz amit csinálok,előnye hogy nem kell tartanom a munkanélküliségtől mert jó szakemberre mindig szükség lesz!
2014. okt. 20. 19:52
 10/14 anonim ***** válasza:
42%

Ez inkább közigazgatásban jellemző, de ott eléggé, bár persze ott se mindig (Igaz, nem nagy munka de pl szavazatszámláló simán lehettem kapcsolat nélkül is az idei három választáson).

Versenyszférában a feladatra megfelelő legolcsóbb embert keresik. Persze ha olyan a feladat amit bárki el tud végezni, akkor nyilván az ismerősök kapják sok helyen. Tán te nem így csinálnád?

Mondjuk olyan cégről is tudok ahol kifejezetten hátrány a kapcsolat. Fel se vesznek ha kiderül, hogy valaki ott dolgozó ismerőse vagy.

2014. okt. 21. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!