Felmondhatja a szerződésem a munkáltató?
6 hónapja dolgozom egy cégnél, 25 év alatti pályakezdő vagyok ezért támopos támogatást igényeltek utánam.
A munkábajárás a fizetésem közel felét viszi, ám azóta kaptam a városomban egy ajánlatot, így mindenképp váltanék.
Úgy tudom én mint munkavállaló nem mondhatok fel a támop miatt, de van e arra lehetőség hogy a munkáltatók küldjön el anélkül, hogy bárkinek bármit is vissza kelljen fizetnie?
Nem kell semmit sehova visszafizetni. Van egy kedvezmény, amit a munkáltató kap utánad, x összeggel kevesebb havi adóterhet kell befizetnie. Ez arra az időszakra vonatkozik, amíg náluk dolgozol, az után kapja, hogy annyi ideig foglalkoztatott. (Amúgy sem jár örökre ez a kedvezmény, csak bizonyos ideig.) Miután nem dolgozol már ott, nyilván nem fog tovább járni. Ha megvan a 180 nap jogviszonyod, akkor meg már nem minősülsz tovább pályakezdőnek, tehát a következő munkáltatódnak legfeljebb a 25 éven aluli kedvezmény jár, ami kisebb összeg nekik.
Akár te, akár a munkáltató felmondhat a felmondás szabályai szerint. Ennek semmi köze az adókedvezményhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!