"Műszaki" diplomával hogyan, merre lehet elhelyezkedni?
Környezetmérnök BSc diplomával szeretnék elhelyezkedni a közeljövőben. Örülnék 100 ezer feletti nettó fizetésnek és annak, ha diplomás állás. Állítólag vannak olyan állások, amelyekhez mindegy a diploma, csak valami műszaki legyen - nehéz ezt elképzelni! De ha van ilyen, akkor érdekelne.
Bármilyenfajta továbbtanulás, új BSc, valami MSc vagy OKJ csak levelezőn jöhet szóba és a távoli jövőben.
Na szóval a kérdések :D Mert azt lényegében elfelejtettem.
Van valakinek tapasztalata?
Kb. mennyi idő volt elhelyezkedni?
Megbecsülik az embert vagy olyan a hozzáállás mintha robotok lennétek?
Utolsó félévre hogyan lehet valahol elhelyezkedni?
Motivációs levelet és önéletrajzot írok, beadom majdnem mindenhova, talán még árufeltöltőnek is, és ha felvettek, akkor átmegyek utolsó félévre levelezőire?
Nem vagyok jó semmiben. :D
Tudok angolul, van középfokú nyelvvizsgám és a nyelvtudásomat még szeretném egy kicsit fejleszteni.
Meg túl vagyok egy TDK-n.
Ennyi.
Csak mondják, hogy sok állás van, amire akármilyen műszaki diploma jó.
Bár elképzelni már nem tudom, mert pl. oké, egy villamosmérnök pl. tud programozni is, tanult is meg megvan hozzá a megfelelő logikai készsége.
De egy környezetmérnök... talán megvan a rendszerszemléletű gondolkodás csírája, meg talán egy kicsit több logikai készség, mint egy humán területen tanulóban.
Most a lehető legkevésbé bántó szándékkal...
1. A körbymérnök nem műszaki terület
2. 120 körül keres tesóm bettóba lányként szakmai tudást nem igénylő munkahelyen
1. De, az! Hivatalosan is, ahhoz a képzési területekhez tartozik. Nomeg műszaki felfogású szak, kevésbé tanulunk növényekről, állatokról (hála Istennek), inkább mérési lehetőségekről, mért eredmények kezelése, technológiai megoldások.
2. Az egész jó :)
Szóval elvileg vannak olyan munkakörök, ahova az a lényeg, hogy diploma legyen. Nyilván mindent el lehet sajátítani a munkahelyen, ami oda kell. Esetleg kell néha gondolkozni is. ;)
Ilyen helyekre csak protekcióval lehet bejutni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!