Megmondaná nekem valaki hogy két felsőfokú végzettséggel, jogosítvánnyal, és jó kiállással miért nem kap munkát manapság 23 évesen a fiatal Budapesten?
Az OKJ még mindig nem számít felsőfokúnak. Az OKJ gyakorlatilag egy alapképzése az adott szaknak.
Nekem is OKJ-m van amúgy és pályakezdőként a szakmámon belül helyezkedtem el (kb. 2 hónapig keresgéltem mire rá találtam). Ugyan azt a munkát csinálom amit a diplomás munkatársam (aki már 3 év ott dolgozik)
kb. 1 - másfél hónap kellett, hogy mindent megtanuljak/kitapasztaljak amire szükségem lehet.
Ezt a munkát kerestem de rá kellett jönnöm nem ez amit szívesen csinálnék és munka mellett ugyan úgy keresek másik állást.
Hülyeség, hogy nem lehet olyasmivel foglalkozni amit szeretsz is csinálni. Türelem kell, kitartás és gyakorlat. Célozz meg olyan munkát ami a végzettségednek a rokonszakmája. Pl. Kereskedelmi végzettséggel menj el nyugodtan boltba dolgozni és közbe folyamatosan küldözgesd neten az önéletrajzod. Arra figyelj azért, hogy a munkahelyeden ne tudják meg.
Én se tartom kizártnak, hogy évek fognak eltelni míg behívnak egy interjúra de addig is dolgozom, jön némi pénz és az önéletrajzomban is jól fog mutatni, hogy dolgoztam már valahol X évet. Nameg rengeteg mindent kitapasztalsz akár szakmán belül dolgozol akár nem.
Meg kialakulnak az igények. ( bér és munkaidő pl. rájössz, hogy 12 órába nem szeretsz dolgozni akkor visszautasítod a 12 órás munkákat ) Lehet válogatni csak rohadt nehéz :D
Na jöhet a lepontozás. Mert biztos baromságot írtam és ez nem így működik. :D
OKJ-n belül is van középfok és felsőfok. 52-es 54-es meg azt hiszem az 53-as és még egyebek, amik középfokúak. Nekünk 55-ös kódú szakmánk van, ami bizony felsőfokú.
De szerintem akár diploma akár felsőfokú akkor is kutyának sem kell a munkaerő ha nincs mondom 23 évesen XX év tapasztalata...
És még az az érdekes, itt mindenki megmagyarázza miért nem lehet elhelyezkedni, akik tanácsod adnak azoknak köszönöm. De csak nekünk esik rosszul akkor hogy nem tudunk elhelyezkedni? Érdekes...
OKJ-n a felsőfok te is tudod mennyit ér.
Lehet pont ezért nem vesznek fel mert beleírod, hogy felsőfokú végzettség közben csak OKJ aztán a csalódottságtól már ugranak is a következőre.
(nem kijelentettem, hogy beleírtad csak feltételezem)
Bírom mikor ismerősöm henceg, hogy "fősulira/egyetemre járok" közben csak egy nyamvadt OKJ-t végezz és képes bemesélni magának, hogy neki felsőfokúja van. Noha a bizonyítványba azt írják de a hülye is tudja, hogy fele annyit se ér (relatívan mert mondjuk én azt tartom akinek nincs esze csak átbukdácsolt az egyetemen az még annyit se ér mint egy átlagos OKJ-s) De sajnos olyan világban élünk ahol nem a te képességeidet mérik fel hanem a papírod alapján ítélnek (ami szerintük a képességeidet tükrözi) . Ha van diplomád tanult vagy ha nincs akkor hülye közmunkás (kb. ez a 2 véglet van számukra)
Válaszolva azért nem kaptok munkát mert nem vagytok jókor jó helyen. Sok mindennek stimmelnie kell ahhoz, hogy összejöjjön és ennek a jó önéletrajz és a végzettség csak egy része. Jó időben kell elküldened az e-mailt, hogy a sor elején legyél. Ne pont kaja idő előtt nyissák meg mert akkor 1x megnyitják aztán be is zárják.
Ez számomra is kérdéses de talán érdemes többször is elküldeni ugyan oda mondjuk hetente vagy 3 naponta 8 óra körül a legoptimálisabb a HR-esek akkor kezdenek tudtommal.
Utolsó, valóban igazad van, kb. így állnak az emberhez... tegnap voltam egy interjún, ott 180 órára adtak volna 77 ezret... szóval nem is maradunk itt, megyünk haza, ennyit a híres budapestről.
A válaszokat köszönöm.
Igen, mert BAZ megyében nem ugranak ám 30-40en egy állásra :)
Köszöntelek a magyar valóságban Csipkejózsika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!