Hogyan szerezhetnék munkát? Már 4 hónapja keresek, a legalantasabb munkákat is elvállalnám (kivéve 18+), mégsem találok semmit.
Pár éve még az első szakma ingyen volt.
Meki meg hasonló helyek? Próbáltad már őket?
külföld.
itthon még diplomával is esélytelen.
vagy kimész és kockáztatsz vagy a pároddal együtt haltok éhen.
nőként kockázatos kimenni, még férfiakat is prosinak lopnak el, ezért inkább csak előre lefixált helyre megbízható cégtől. ha közvetítői díjat kérnek, az kamu, jelentsd fel őket.
keresőbe: külföldi munka. raktárakba pl nyelvtudás se nagyon ell. gürizni kell de meg is fizetik, nem úgy mint itthon.
ha párod román, akkor kettős állampolgárság, vagy magyarítás.
Nyugi, nem vagy egyedül. Én 24 éves vagyok, van 2 szakmám, eddig 2 év, 6 hónapig voltam munkanélküli, persze nem egyszerre, de nagyon gáz. Először több, mint egy évig, úgy, hogy érettségim, és OKJ-s szakmám volt. Aztán dolgoztam 1 hónapot, majd egészségügyi okokból el kellett jönnöm. (Tesco, pékség részleg, óránként kellett a hidegbe menni, ugye ott -100 fok, a pékségben pedig +100, mindig meg voltam fázva,így annyira nem tudtam meggyógyulni, hogy az orvos mondta, jöjjek el, mert nem bírja a szervezetem)
Aztán elvégeztem még egy szakmát, azzal sem találtam munkát, utána dolgoztam 1 hónapot idénymunkára. És most megint itt vagyok, hogy semmi.
Meki, Auchan, Spar...kb 2havonta kapják az önéletrajzomat, semmi.. egyszer nem hívtak fel. Mert a diákmunka jobb, utánuk nem kell annyit fizetni.
Kimenni nem megyek, mert a páromnak itt van vállalkozása, én pedig nem akarom elhagyni. (jelenleg egyébként ő tart el, sajnos..) Nála nem tudok dolgozni, mivel nem olyan a cég, hogy női alkalmazott beleférne, amit tudok, segítek neki, de nem sok mindent tudok tenni a vállalkozása érdekében..
Szívesen lennék én is vállalkozó/őstermelő, mert ötletem az van, de pénzem pedig nincs természetesen.
Én simán jártam volna főiskolára/egyetemre, mert szeretek tanulni, ha nem is mindig, de pl itthon is kitanulok dolgokat könyvekből (hellyel-közzel sikerül is:D). Vagy olvasok. Nem tartom debilnek magam, és még sem kellek senkinek. Pedig rengeteg önéletrajzot adok be sok helyre, már az is kész pénzkidobás..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!