Miért csak protekció alapján lehet érvényesülni munkahelyeken?
Nem csak protekcióval lehet érvényesülni. Lehet tudással is. Protekció annak kell, akinek nincs tudás a fejében.
Egyébként rossz a kategória.
Szintén érettségim van, és irodában ülök.
Senkit sem ismertem a cégnél, aki segíthetett volna.
3 éve volt az interjú, 3 embert hívtak be, én nyertem.
Nincs protekcióm, viszont volt munkatapasztalatom, jó önéletrajzom, azóta sok új dolgot bíztak rám, fizetésemelést kaptam, biztos a helyem.
Ott már baj van, ha valaki sehová sem kell. El kellene gondolkozni, hogy mi lehet a gond, flegma viselkedés, irreális bérigény, vagy hasonló.
A fővárosban és nyugaton nem számít a protekció, maximum könnyebb elhelyezkedni, vidéken meg protekció nélkül csak ha sok évnyi tapasztalatod vagy erősen hiányszakmád van, akkor tudsz érvényesülni.
Sok helyen sajnos nem számít a szakmai felkészültség. Tudnék példát mesélni, de olyan durva, hogy senki nem hinné el nekem.
Igen, érettségivel is lehet irodai munkát találni, ha van munkatapasztalatod. Egy 18-20 éves hogyan is szerezzen ma munkatapasztalatot? Na, ez itt a nagy kérdés. Mert nem fogják felvenni csak úgy irodai munkára, ha 1 hónapja érettségizett, de akkor sem, ha 2 éve munkanélküli és nincs munkatapasztalata vagy csak gyárban dolgozott.
Tehát, akiket munkatapasztalattal vettek fel dolgozni csak érettségivel irodai munkára, azok már talán 50 évesek is lehetnek, mivel régen tényleg elég volt egy érettségi jó munkához, ma meg diplomával is alig találsz, ha nincs 5 év gyakorlatod?
Szóval, hogy legyen munkatapasztalat? Protekcióval próbálj bekerülni, na így.
24 éves húgomnak érettségije van és középfokú OKJ-s végzettsége. Hostess, eladói munkákat talált, elment egy gyárba dolgozni. Egy munkatársát felvették másik helyre irodába dolgozni, mivel neki volt tapasztalata szakmán belül, tesómnak nem volt, egyszerre jelentkeztek ugyanarra az állásra. Fél évvel később ez a volt munkatárs juttatta be a tesómat is erre a helyre, így sikerült szakmájában elhelyezkedni, ahol van feljebb jutás is! Na, mi volt? Protekció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!