Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben az esetben a munkanélkül...

Ebben az esetben a munkanélküli hivatal fizeti a TB-m?

Figyelt kérdés

Pályakezdőként regisztrálnék be, dec. 15-ig van még TB-m.

Eddig nem dolgoztam még sehol, most hagytam abba az iskolát, 21 éves vagyok.

Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy:

Bármelyik munkanélküli hivatalban regisztrálhatok munkanélkülinek? (Jelenleg nem abban a városban élek, ahová be vagyok jelentve)

2014. szept. 18. 14:00
 1/1 anonim ***** válasza:

A lakcímed vagy tartózkodási helyed szerint illetékes hivatalnál regisztrálhatsz. Ha van lakcímed és tartózkodási helyed is, akkor Te döntöd el, hogy melyiknél.

Ha nem vagy jogosult álláskeresési járadékra (és valószínűleg nem), akkor nem lesz rendezett a regisztrációval a "TB-d". Tehát magad után kell fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot december 16-tól. Előtte kötelező jelleggel be kell jelentkezni a NAV-hoz ennek fizetésére.

Nyomtatvány száma: 14T1011.

Ha nem tudod fizetni, és rászoruló vagy, akkor a járási hivatalnál kell kérvényezni, hogy vállalják át helyetted ezt a kötelezettséget. Feltételei vannak, ha annak megfelelsz, akkor átvállalják.

2014. szept. 18. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!