Jó munkának számít a stewardress?
Mennyit keres kb.?
Egyetem/főiskola vagy csak érettségi kell hozzá?
Min.hány nyelvet kell tudnom?Milyen fokú nyelvvizsgákkal?
A "toborzásokon" mit vesznek figyelembe miket kérdeznek?
Tapasztalatokat szívesen olvasnék :)
pincernoskodes a repulon. Szerintem szar melo.
Mi a fenenek kene hozza foiskola?
"Neked talán szar meló de sokat fizet"
Mihez kepest?
Ennek a tobbszoroset keresem es nem repkedek osszevissza a vilagban, minden nap hazajovok a csaladomhoz, es nem osztogatok ostoba utasoknak hanyaszacskot.
Szerintem kifejezetten szar melo, meg a pincerkedes is jobb egy etteremben.
Szia!
Én légiutaskísérő vagyok. Ugyan nem Magyarországon, hanem kint Németországban, de tisztában vagyok a dolgokkal.
Az aki semmit sem tud erről a szakmáról az persze ossza az észt, a sok hülyeséget. Ugye elején csak kisebb fapados cégekhez van esélyed felvételt nyerni. Ezeknél a cégeknél olyan járatok vannak, hogy reggel indulsz és délután jössz. Tehát, hazamész a családodhoz. Mondjuk szerintem nem a legjobb gondolat a család alapítás és a stewardesskedés, de ezt mindenki maga tudja.
A kereset a legelején nem túl fényes, olyan 1000-1200 euró havonta. Én nem titkolom, 2000-2300 eurót viszek haza. Szerintem ez már egyáltalán nem rossz fizetés.
Persze akik azért visznek haza 1.000.000 forintot, mert ülnek a főnöki székben azoknak ez kényelmetlen és piszkos munka.
A minimum elvárás az érettségi, de egyetemi/ főiskolai végzettséggel sokkal több esélyed van bekerülni, a nagyobb társaságok szinte már csak ilyeneket vesznek fel.
Nem elég csak az angol nyelvtudás, maximum csak akkor ha nem szeretnél a fapadosoktól továbblépni. 2-3 nyelvtudás a minimum. Nem muszáj felsőfokú nyelvvizsgádnak lennie, de tudnod kell folyékonyan beszélni az angolt. A többi nyelvből sem muszáj nyelvvizsga, de le fogják tesztelni nyelvtudásodat. Tehát hiába mondod, hogy beszélsz japánul, ha csak köszönni tudsz ezen a nyelven.
Igazából itt a kinézet, intelligencia, kedvesség játszik nagy szerepet. Nem jó, ha stresszelős vagy, tudnod kell úszni és szeretned kell emberekkel dolgozni.
Én szeretem ezt csinálni. A kedvencem, amikor a sok naív irigy ember annyit mond, hogy mi benne az extra? Pincér a levegőben. Az ilyeneket nagyon szívesen beállítanám, hogy akkor pincérkedjél te végig egy 10 órás utat...
Akkor elmondanad hogy miben mas ez a munka mint a "pincer a levegoben"?
Hany orat dolgozol atlagosan azert a 2300 euroert?
Nyilvan Magyarorszagon ez jo fizetes, Nemetorszagban mar annyira nem.
Németországban is jó fizetésnek számít, nem tudom ezt honnan vetted. Ráadásul kb. a hobbidért fizetnek. Rengeteg helyre eljuthatok a munkám segítségével, új kultúrákat ismerhetek meg.
Egy utaskísérőnek rengeteg feladata van, ebből az utas kb úgy a 20%-ot látja meg és értékeli. Előszöris mi már korán reggel ott vagyunk a reptéren azért, hogy a napi sajtót bekészítsük a gépbe, felkészítsük a járatot az indulásra. Ez nagyon sok apró részletből áll, végig kell menni egy hosszabb ellenőrző listán minden járat indulása előtt. Az első indulás előtt a személyzet megbeszélést tart a nappal kapcsolatban és elintézzük a papírmunkáka. Mikor felkészítették a járatot az indulásra, jöhetnek az utasok. Ha van egyedül utazó gyermek, akkor őt fogadjuk először. Segítünk az utasok eligazításában, a poggyászok elhelyezésében. Ezt követően biztonsági bemutatót vetítünk/tartunk és biztosítjuk az utaskabint az induláshoz. Egyeztetünk a pilótafülkével, és jó esetben indulunk. A felszállás után felszolgáljuk a vacsorát. Magyarul végigtolunk egy kocsit, és odaadjuk a kaját, majd összeszedjük a szemetet. Az út hátralevő részében folyamatosan tájékoztatjuk az utaskabint az aktuális helyzetről, és folyamtosan kapcsolatban állunk a pilótafülkével. Íz útközben esetlegesen felmerülő turbulenciákkor azonnal megkezdjük az utaskabin biztosítását. Mellesleg egész út alatt rendelkezésre állunk utasainknak, bármi kérdésük is van. Az utastér tisztán tartásáról is nekünk kell gondoskodni, tehát ellenőriznünk kell a mellékhelységeket is. Éjszakára pokrócot és takarót osztunk.
Nem bunkóságból és szemrehányás képen írom ezt, de utálom amikor a sok hozzá nem értő irigy ember okoskodik, és ossza az észt.
Rendben, de ezek kozul melyik mutat tul a pincerkedes szellemi szinvonalan? Most oszinten?
2300 netto az Nemetorszagban nem szamit jo fizetesnek, ennek a 3szorosa az ami mondjuk mar jonak szamit. Es ugye messze nem mindegy hany orat kell erte dolgozni.
Nyilvan ha az embernek nem jut jobb, akkor menjen legiutaskiseronek, nincs vele semmi baj, tisztesseges munka. Csak nem kell tuldimenzionalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!