Milyen szakirányt ajánlotok?
Egy kiemelkedően jó gimnáziumba járok jelenleg Budapesten és a mostani 11-es fejemmel úgy gondolom, hogy a BME-n szeretném folytatni tanulmányaimat. Leginkább a fizika, informatika, matematika érdekel és megy (majd akár) emelt szinten.
Milyen szakokra lenne reális a bejutásom kb 420-444 ponttal?
Leginkább a jelenlegi/volt BME-seket kérdezem, milyen tapasztalataik vannak.
mindhárom szakkal jól jársz, és ennyi ponttal bármelyikre bejutsz, természettudományi, informatikai szakokon alacsony a ponthatár
BME matek szakon pl. még biztosításmatematikát, pénzügyi matematikát is tanítanak, de fizikát, programozást is, szóval mérnöktől elkezdve informatikusig, pénzügyesig bármi lehet az emberből ezzel a szakkal...
Fizika alapszakon ugyanez, informatikából meg inkább a mérnök infó ad szélesebb ismeretet.
Szakirányon meg még ráérsz gondolkodni,majd ha ott leszel az egyetemen, meglátod, hogy mi érdekel jobban.
Egyébként a BME elég szívatós suli, de gondolom hallottál már róla, viszont a legnagyobb neve neki van.
Köszönöm a részletes választ.
Elsősorban nem matekkal szeretnék foglalkozni, de még érettségiig is sok időm van gondolkodni .
Mikor kell eldönteni, hogy milyen szakra megyek? Eddig azt hittem érettségikor.
Nekünk még felsőoktatási felvételi tájékoztatót kellett venni (könyv) amibe benne volt minden szak, meg a jelentkezési lap, nektek már a felvin is le lehet adni szerintem elektronikusan a jelentkezést. De az ofő biztos fog szólni, pontosan nem tudom a határidőket.
Először az alapszakról kell dönteni, a szakirányról csak később az egyetemen, pl elmész mérnök informatikára az az alapszak, és ott majd választhatsz szakirányt, pl. szoftverfejlesztés.
Eddig kevertem két dolgot, de már értem, köszi.
Majd megyek nyílt napra, ha az ofő engedi
A BME-n gyakorlatilag minden szakkal jól jársz. (Mondjuk a műszaki menedzser talán kevésbé).
A helyedben infósnak jelentkeznék első helyen (mivel írtad, h érdekel az infó is), majd második helyen mérnök fizikus vagy villamosmérnök.
Ha ezeken a szakokon végzel majd, nem lesznek megélhetési gondjaid. :) (tapasztalatból mondom)
Hát reméltem is, hogy majd meg tudok élni :D
Ami elsőre megtetszett, az a mechatronikai mérnök szak volt, majd meglátom. Ja és ment egy csomó zöld hüvelykujj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!