Mennyi fizetést kapok betegszabadságom idejére?
Figyelt kérdés
A bérlapomon a távolléti díj órabérénél 977 Ft szerepel, 8 órában dolgozom. Még most voltam először betegszabadságon. Azzal tisztában vagyok, hogy a távolléti díj 70 %-a jár. Ha kiszámolom ez kb. 5471 nem tudom, hogy ez az összeg csökkenne e még...ezért lenne fontos mert a doktornő még mondta pihenjek jövőhéten is, de ha igy jóval kevesebb összeget kapok inkább dolgoznék:(2014. szept. 5. 13:52
1/4 anonim válasza:
persze, hogy csökken, ebből is vonják a járulékokat.
2/4 anonim válasza:
Csökken, de csak a 16%-os SZJA-t kell megfizetni, a járulékokat nem.
3/4 anonim válasza:
a betegszabadság a bérrel azonos módon adózik, és vonunk belőle járulékot.
4/4 anonim válasza:
Bocsánat, késő éjszaka valamiért táppénzre gondoltam, pedig leírta a kérdező, hogy betegszabadság... Igaza van a többi válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!