Ha Angliában valaki netto 950 fontos fizetést kap havonta,
az Magyarországon kb mennyinek felel meg?
Nagyjából olyan mintha otthon keresne olyan 80 ezer forintot.
(bocsi, nem tudom otthon mennyi a minimálbér)
Angliában a 950 fontos bér csak akkor jó bér ha van melletted egy társ aki viszont jól keres, és ha az igényed annyi, hogy 8-ad magaddal egy kis szobában meghúzd magad.
Normális élethez ez annyira elég mint otthon a 80 ezer forint.
2014. szept. 3. 10:51
80-120 ezer Ft. Viszont sok függ a lakóhelytől, mert főleg a szállás viszi el a fizetés nagy részét.
Angliában nem mindegy, hogy vidéken vagy Londonban élsz, ugyan így nem mindegy, hogy Budapesten vagy vidéken laksz.
2014. szept. 3. 10:56
90-100 ezer körül. Kérdés azonban hogy Londonban kapsz ennyit vagy egy Londonon kívüli városban? Londonban legalja fizetés, egyedülállóként ennyiből csak egy kis szobát tudsz bérelni, jobb esetben 3-4 másik emberrel, rosszabb esetben 8-10 emberrel. Vidéken kicsit többre futja, de a rendes megélhetéshez ott is kevés ez az összeg.
2014. szept. 3. 11:06
Nagyjából 66.500 forintnak, ha nem Londonban élsz.
Londonban 47.000 forintnak.
2014. szept. 3. 11:49
5/19 A kérdező kommentje:
Angliában egy kisvárosban élek. Heti 65 fontért bérelek egy kis szobát, de a lakás jól felszerelt, korrekt. 5-en lakunk a lakásban de senkivel nincs gond. A rezsi is benne van a 65 fontban.
A heti fizum nettó 215 font, plusz 25 font jatt. Próbaidőn vagyok, 3 hónap után nettó 250-et fogok kapni, plusz 25 font jatt.
Nem költök túl sokat, heti kb 30-60 font között, ez változó. Nem szenvedek hiányt semmiben, tudok félretenni és haza küldeni is.
Innen nézve többet ér ez a fizetés mint amit ti írtatok, kb 130-150 e forintnak tűnik.
Jó magam is egy angol kisvárosban élek. Mivel otthon sem éltem idegenekkel egy fedél alatt, erről a luxusról itt kint sem mondtam le. Én semmi pénzért nem tudnék idegenekkel egy lakásban élni, ha csak így tudnék akkor nem is jöttem volna ki. Nem is értem milyen élet az, hogy egy kis szobában bújok el, és idegenek után kell használnom a zuhanyt, wc-t minden áldott nap. Hát nem is tudom... neked ez az élet,??
2014. szept. 3. 17:20
Ha Magyarországon egy kisvárosban laknál, és csak szobát bérelnél, és 5 emberrel osztanád meg a lakást, akkor ugyanolyan színvonalon élnél, mint most Angliában. Csak ugye otthon ciki a közösködés, de hát kinn már elfogadott, otthon lehet vele villogni, hogy hú, mennyit megtakarítok. Igen, meg, de milyen áron? Ha neked ez így megéri, hogy minden magánszférádról lemondasz, akkor hajrá. Magam is Angliában élek, de saját lakást bérlek, minden olyan dologhoz, ami Magyarországon volt, ahhoz itt is ragaszkodom. Ha csak szobát tudnék bérelni, már nem lennék itt, az is biztos. Nincs az a pénz, amiért lemondok a privát szférámról.
2014. szept. 3. 17:22
8/19 A kérdező kommentje:
Lehet hogy ti kerestek annyit hogy saját lakást tudtok bérelni, én viszont nem. De így is jobb mint otthon!
Az önámítás fázisában vagy. Egy szobát bérelve, másik 5 emberrel osztozni a fürdőn/WC-n egyáltalán nem jobb életszínvonal, mint Magyarországon. A valódi nyugati életszínvonalat te még nem élted/éled át. Te mindössze keleti szinten élsz egy nyugati országban, ami közel sem ugyanaz. Majd rájössz te is erre, ha lesz valakid, és mondjuk nem tudtok egy jó ízűt du*ni, csak mert a lakótárs meghallja. Ha nincs pénzed saját lakás bérlésére, akkor tegyél érte hogy keress annyit! Ha viszont nem értesz semmihez, nincs amiért több fizetést várhatnál, akkor jó neked ott, ahol vagy.
2014. szept. 3. 17:42
igazából kb ahogy írták előttem, öten osztozni egy lakáson,egyenlő azzal az életszínvonallal, amit itthon is élnél. Mert ennyire itthon is futja munka mellett, minimálbérből is.
Viszont ugródeszkának meg bármi jó, közben tudsz majd nézegetni, biztosan lesznek majd más lehetőségek is, több tapasztalatod, jobb nyelvtudásod, több fizetéssel. Kint már sokkal könnyebb váltani.
2014. szept. 3. 19:15
Kapcsolódó kérdések: