Mennyit keres ma nettóba egy általános iskolás TANÍTÓ?
google...bértábla szept.1-tol....és már létod is a bruttot...vonj le belole 30%-ot, smár tudod is mit visz haza a tanito a mérgen kívul m
eg a sok stresszen
Itt megtalálod a táblázatot, ami a mostani állapotot tükrözi:
Természetesen senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz akkor, amikor te végzel.
A táblázatban ki kell választani a megfelelő végzettségi szintet (középfokú, főiskolai dipi, egyetemi dipi), illetve a kategóriát, amibe az eltelt évek, és sikeres pályázat+ elbírálás+ portfólió+ vizsga után kerül be.
A táblázatban szereplő összegek bruttó összegek, amit itt tudsz megnézni, hogy jelenleg nettóban mennyit jelent kb:
Plusz pénzt annyira nem sok helyen kapnak.
Van pár önkormányzat aki add utalványokat, de ez ritka, a többség nem add semmi extrát.
Vannak iskolai- óvodai közösségek, akik évente egyszer vesznek egy utalványt az oktatóknak, de ez sem nagyon jellemző.
Köszönöm a válaszokat. Ezeket az oldalakat mind láttam, arra voltam kíváncsi hogy tényleg ennyit keres-e egy tanító mert a mi falunkban az egyik ismerősöm azt monfja 100 körül keres és alsós osztályfőnök négy éve, alapszakos főiskolai végzettséggel, ezért nem értem hogy az interneten miért írnak ennyit ha a valóságba 100 ezernél alig több a fizetés.
Viszont itt van 4. válaszoló, akinek a 234 ezres fizetése szerintem tökéletes és nem kevés, bár nemtudom hány éve dolgozol. Ezért várom tanítók válaszát arról mennyi a fizetésük mert annak van valóságalapja, és jó lenne tudni igaz-e amit a neten írnak. Az eddigi egy szem válaszunk alapján igaz. :)
A kezdő fizetés nem túl magas, de az évek arányával nő. Ha meg 3 gyerek, szinte semmit sem adózol, most már a járulékokba is beszámítják.
Szerintem nem rossz meló egyébként egy nőnek, sok a szabadidő, és ha gyereked lesz, hidd el az aranyat ér. Én jelenleg közgazdászként kb. bruttó 50.000-re keresek többet, mint amit itt a tanítónő leírt, és kb. ugyanennyi ideje dolgozom. Alkalmazottként elég nehéz máshol is ennél többet keresni, hacsak nem mérnöknek tanulsz.
A 100.000 igaz volt a béremelés előtt.
Viszont csak akkor menj tanítónak, ha tényleg szereted a gyerekeket. Szerintem nem méreg, mert az alsó tagozatban a gyerekek még nagyon szeretik a tanítónőt, a lányom most elsős, és tényleg nagyon imádja. Nekem viszont valami rémes hárpia volt a tanítónőm, lerítt róla, hogy szívből gyűlöli a gyerekeket, nem is értem minek ment ilyen pályára. Kb. 1 hónap után már gyomorideggel mentem iskolába, utáltam az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!