Pályaválasztás előtt állok, tanácsokat kérnék?
Közgazdaságtan? Kérdés, hogy milyen helyzetben lesz a közgazdaságtan oktatás, mire egyetemre kell menned, pl. lesz-e államilag támogatott képzés. (Elképzelhető, hogy a Matolcsi által elköltött pénzeken épülő új közgazdaságtanoktatást támogatni fogják.)
Valamilyen mérnöki pálya, pl. had- és biztonságtechnikai mérnök (ehhez 5 hónapos katonai kiképzés is jár)? A bölcsésztudományokat (pl. töri) annyira nem javaslom, ha nem vagy beleszerelmesedve feltétlenül valamilyen humán területbe, mert nehezebben találsz utána szakmában munkát.
Én nemrég végeztem az egyetemen (2 éve), a legtöbb barátom is most kezdett dolgozni, én azt látom, hogy érdemes mérnöknek menni, kifejezetten ajánlom a BME-t, ami elég kemény suli, de olyan hely, ahova érdemes járni és munkád is lesz vele.
Egyébként én biológus vagyok, vidéki suliban végeztem és végzés után azonnal lett állásom (sőt, már a diploma kiadását sem tudták megvárni, határozatlan időre van szerződésem állami szférában, nem keresek sokat, de az országos nettó átlagbért elérem, néha erősen fölé megyek, ami a prémiumoktól függ.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!