Külföldi munkát hol érdemes vállalnom? Hogyan? Bővebben lent.
Angolul nagyon jól beszélek, bár csak alapfokú angolról van papírom, de külföldön ezt nem is szokták kérni ahogy hallottam. Anglia, Hollandia vagy bármelyik ország megfelel ahol az angol elfogadott és lehet vele élni.
Szakmám nincs. Pénzem max a kiútra lenne.
Köszönöm előre a válaszokat, tudom, hogy fogas kérdés :)
10: "Mirol beszeltek. Nem mindenki fogyatekos, vannak talpra esett emberek is, akik feltalaljak magukat."
Igen, mindenki hallott olyan történetet, amikor valaki nyelvtudás nélkül pár euróval/fonttal a zsebében ment külföldre és bejött neki. Az ilyenek a jégmezőn is képesen paradicsomot termeszteni, csakhogy ők a kisebbség. Azokkal sincs baj, akik megtakarítással vágnak bele és így kihúzzák amíg állást találnak.
Csak sokan úgy vágnak bele, hogy se pénz se nyelvtudás (mert a keresztanyám szomszédjának a volt munkatársa is így ment ki és lám már milliomos), aztán itt rinyálnak, hogy jajmagyaroksegíííccsetek, nincs se szállás, se pénz, se munka.
Ahol én vagyok ott lassan már havonta van ilyen és kezd a hócipőnk tele lenni. A legutóbbi korábban kérdezett a csoportunkban, ha valakinek azt tanácsolják hogy gondolja meg és nyelvtudás és némi kezdőtőke nélkül ne induljon útnak, azt lehurrogja valaki, hogy ne legyünk már irigyek/vészmadarak, jöjjön csak és majd szorgalommal, blabla. És tessék, meg is lett az eredménye, úgy vakarták össze a helyi magyarok az utcáról éhesen, fogadták be (újabb fogadkozás hogy ez az utolsó) és végül hazajuttatták, de volt belőle nagy balhé.
Nem kellene erősíteni mindenkiben, hogy vágjon neki ész nélkül, mert a csoda és jólét várja. Induljon, de ésszel. Ha van nyelvtudás mint a kérdezőnél akkor sokkal hamarabb boldogulhat, bár tapasztalatom szerint az sem mindig garancia. (van aki jó nyelvtudással hónapokig keresgél, más meg talpraesetten az 5 szavas szókincsével már egy hét múlva dolgozik) Szerintem felelőtlenség úgy buzdítani embereket, hogy utána nem az illetőnek (aki mondta hogy menjen csak) kell a következményeivel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!