Utálom a munkámat, de jó a fizetésem - mit tegyek?
Ötleteim:
-Menj fizetés nélküli szabira pár hónapra kikapcsolódni/önkéntesnek egy fejlődő országba. Lehet újraértékeled a dolgokat.
-Válts cégen belül, más területre
-Végezz el valamit okj/egyetem és kezdj el az új szakmában dolgozni.
-A hobbidból alakíts ki vállalkozást, legalábbis törd rajta a fejed.
Én is kíváncsi vagyok, mivel foglalkozol, és milyen beosztásban?
Csak azt tudom tanácsolni, hogy csak akkor hagyd ott, ha egy biztos másik munkalehetőség van. Katasztrofális a helyzet, és senkit nem érdekel a tudásod, tapasztalatod: ~45 fölött leírják az embert.
egy diplomás munkanélküli "közmunkás" - tehát az a kategória, akinek nem érdekes a munkája és nem is fizetik..
1. Találd ki, hogy mit szeretnél helyette csinálni. (ebben segíthet karriertanácsadó, vagy egy pályaorientációs könyv).
2. Ha kitaláltad, dolgozd ki a megvalósítás lépéseit. Tanulni kell hozzá? Iratkozz be! Tőke kell hozzá? Gyűjtsd össze! El kell hozzá költözni? Költözz el! Ezek csak példák, a lényeg, hogy legyen egy akcióterved lépésekkel. Egy váltás több éves folyamat is lehet.
3.Ne hallgass a "túl öreg vagy, úgyse találsz jobbat, nekem sem sikerült" stb. kommentekre. Szerethető munkát végezni nem kiváltság, hanem mindenki által megérdemelt dolog. Hallottam olyan bácsiról, aki 85 évesen kezdett bele a versenybiciklizésbe, és 99 éves korára megdöntötte a világrekordot. 105 évesen halt meg, nem biciklibalesetben. Szerinted ő megkérdezte magától, hogy nem-e vagyok túl öreg ehhez? A nők várható átlagélettartama a 90 felé közeleg már, és egyre nő. Nagyon nem mindegy, mivel töltöd a hátralévő 40 évet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!