Elmennék a munkahelyemről, de közben terhes lettem?
Ha "elég jól keresel", akkor tényleg menj táppénzre. Nem ér az egész annyit, hogy kikészítsd magad, inkább élvezd a lassan elfogyó "szabadságot", mert amint megszületik a baba, nem nagyon fogsz ráérni magadra. :)
Jogosult leszel thgy-ra, GYED-re is. Ha már 15 évet lehúztál ott, akkor használd is ki, most tegyél le arról, hogy munkahelyet válts...
igen, szerintem se válts! Főleg ne most!
Te tudod felmérni, mennyire birod és meddig bevállalni! Mondd el az orvosodnak a munkahelyi körülményeket és ő reálisan felméri, hogy mi a jó Neked és a babádnak!
Könnyű kismamaságot és GRATULÁLOK! Sok sok örömet a piciben :)
"Az "elég jó" nem egetverő, de 200 fölött nettó."
Nekem mennyei manna lenne, pedig 30 éve robotolok...:)
Gratulálok, kitartást és sok erőt a babához!
Egyébként visszamenned nem KELL, amint letelik a gyermekgondozási időszak, vagy még előtte, lelépsz...
5-ös: sajnálom, hogy ennyi ideje robotolsz és nem keresel annyit, mint szeretnél.
Sokáig éreztem lelkiismeretfurdalást, amiért ennyit keresek, de a munkámért jogosan jár, és felháborít, hogy mennyien gürcölnek igazságtalan éhbérért.
Épp ez volt az egyik erős gátlótényező, hogy elmenjek (mármint a jó keresetem), de mostanra megbetegít testileg-lelkileg-kedélyileg a helyzet. Köszönöm a válaszokat!
Kedves Kérdező!
Ne érts félre, nem irigységből írtam ...
Inkább csak elképeszt, hogy mekkora szakadékok vannak fizetés és fizetés között. Egyébként azért nem léptem emiatt eddig, mert a munkahelyemen nagyon jó volt az emberi környezet, a hangulat, nagyon szerettem ott dolgozni, és én már régóta tudom, hogy ez sokszor "minden pénzt" megér!:)
27 év után, mint társadalombiztosítási, munkaügyi és bérügyintéző 140 ezer bruttóval hagytam ott...
Tudom, hogy nem irigységből írtad, különben nem lett volna ilyen kulturált a válaszod...
Jó volt a jó fizetés, de oda is láncolt, és épp most húztam fel megint magam valamin, beteg vagyok tőle. Alig várom, hogy ne kelljen többet mennem.
Azért hálás vagyok, hogy volt pénzem, és sajnálom az igazságtalan itthoni viszonyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!