Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Anyukám egyedül nevel hármunka...

Anyukám egyedül nevel hármunkat. A fizetése kb 100. 000ft, de hó közepére mindig elfogy. Hogy lehetne plusz pénzhez jutni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Hiába osztjuk be, hó közepén már ott tartunk, hogy nagyon ki kel számolni mennyit költünk, néha már kajára se jut. Én egyetemista vagyok, de nem lakok albérletben, hanem minden nap utazgatok, most csak a vizsgákra kell beutaznom, de lehet, hogy nem tudok levizsgázni, mert nem lesz pénz az útiköltségre. Tesóim is beutaznak az középiskolába, de nekik van bérletük.

Hogy lehetne plusz pénzhez jutni?

Ki mit csinál, ha már alig van a fizetéséből, de még a gyerekeit el kell tartania?

(igaz, hogy apám gazdag, de az új csaja miatt nagyon megromlott a viszony köztünk, ezért rá nem is számíthatunk)

2010. jan. 15. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Elég durva, hogy ha anyukátokat nem is, de legalább a gyerekeit segíthetné az apa...

Neked nem tudom mennyi időd van az egyetem mellett, de tudsz pénzt keresni diákmunka-szövetségen keresztül, például árufeltöltés, csomagolás, stb. Ezek szerintem egyáltalán nem szégyellnivaló munkák.

A tesóid szintén tudnak esetleg délután hasonlót elvállalni, vagy esetleg a közelben gyerekre vigyázni, füvet nyírni, kertet rendezgetni, takarítani egy kis pénzért.

Sajnos nem azok a tipikusan jól fizetett munkák, de ha legalább te az utazásra, a tesóid a tízóraira megkeresik a pénzt az már nagy segítség anyukádnak.

Az írásodból az jön le, hogy nem egy hülyegyerek vagy, talán tudsz beszélni apuddal, hogy jól jönne egy kicsi segítség, hátha megenyhül egy kicsit.

Nem szülő vagyok, de hasonló helyzetben voltam a fősuli alatt. Anyukám egyedül nevelt, kevesebb pénzből ugyan, de egyke voltam. Koleszos voltam és mellette tudtam egy kis zsebpénzt keresni, hogy ne kelljen anyunak olyan sokat adnia. Nekem a nagymama volt a mentsvár, ha tényleg nagyon nem volt semmi, akkor hozzá tudtam néha fordulni segítségért, és segített is nagyon sokszor. Most, hogy dolgozok kicsit fordult a kocka: nem keresek rosszul (két munkahelyem van), viszont anyukám munkanélküli lett. Most én támogatom őt, amiben tudom. Remélem te sem felejted el, hogy "honnan jöttél", bár az írásod alapján szerintem nem fogod.

Sok szerencsét :) Cheer!

2010. jan. 15. 10:30
 2/6 A kérdező kommentje:
februártól megyek is diákmunkára, mivel halasztok az egyetemen, lesz időm. Csak még erre a hónapra kéne valahogy pénzt szerezni.
2010. jan. 15. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Vehetnél 90%-os havibérletet,az olcsóbb lenne mint mindig retúrjegyet venni.
2010. jan. 15. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Te ösztöndíjat nem kapsz? Anyukád hármótok után családi pótlékot? Így van,nem jegyet kellene venned,hanem havi tanuló bérletet.+ diákmunkát vállalni,én is dolgozok suli mellett,és tesóid is nyugodtan belevághatnak.
2010. jan. 17. 22:27
 5/6 anonim válasza:
munka-munka-munka
2010. jan. 25. 14:06
 6/6 anonim válasza:
strihelj
2010. jan. 25. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!