Próbaidő alatt egy-egy nap szabadság? Nem gond?
Figyelt kérdés
2014. aug. 17. 07:31
1/11 anonim válasza:
Nem szoktak, de lehet egyébként.
2/11 anonim válasza:
A szabadsag utólag járna, nem elore. Tehat az elso honap utan vehetsz ki egy napot eloszor. Korábban kérheted, majd a munkaltato eldönti, hogy engedi e. A megítéléseden rontani fog, az biztos. Harom hónapot -gondolom annyi a probaido- siman ki lehet birni szabadsag nelkul. Az ügyeiket meg Intézheted a szabadnapjaidon.
3/11 anonim válasza:
Papíron lehet, de én csak különösen indokolt esetben engedek el valakit a próbaidő alatt.
4/11 anonim válasza:
KRESZ vizsga mennyire különösen indokolt eset lenne?
5/11 anonim válasza:
Semennyire. Akkor lenne eleg indok, ha a munkád miatt szukseges lenne.
6/11 anonim válasza:
semennyire. nálam a próbaidő alatt akkor mehet el valaki, ha:
- közeli rokon halála
- sürgős, nem tervezett műtét
7/11 anonim válasza:
Hat utolso, ehhez a kettőhöz nem kell eves szabadsag. Az elsőre ugyanis koteles a munkaltato 3 nap rendkivuli fizetett szabadságot adni, amit nem vonhat le az eves szabadságbol, a másodikra meg ott a tappenz.
8/11 anonim válasza:
a próbaidő pontosan ugyanolyan munka mint ami utána lesz, tehát nem kéne, hogy gond legyen szabit kiadni belőle, persze nem az első hónapban.
Az műs dolog, hogy egyértelműen rosszul veszi ki magát, így pl én se kérnék szabit.
A kresz vizsga szerintem igenis indokolt és megmagyarázható. Meg lehet beszélni velük, max megmondod, hogy ha végeztél a vizsgán, akkor visszamész a melóba, illetve ledolgozod túlórákban a kimaradást.
9/11 anonim válasza:
csak a főnök jóindulatán múlik
meg h mennyivel előtte szólsz
egyébként semmi akadálya
10/11 anonim válasza:
Egy KRESZ-vizsga pár óra, normális munkahelyeken bedöcögsz később melóba, aztán lecsúsztatod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!