Van esély így elhelyezkedni?
Hello!
Nézegetem a munkalehetőségeket, főként az informatika irányába nézelődök. Java fejlesztőként szeretnék majd elhelyezkedni. Én elkezdtem itthon tanulni a Java nyelvet, egy online könyvből, és a lényeget kijegyzetelem magamnak. És az a kérdésem, hogyha én még 4 évig tanulom a Java nyelvet, meg ugye gyakorlásként programozok is, akkor mennyi esélyem van elhelyezkedni, egyetemi végzettség nélkül?
Nem sok. Ugyanis számít a végzettséget igazoló papírok.
Bevallom én sem alkalmaznék olyan embert aki bejönne az utcáról, hogy ő otthon szorgalomból megtanulta, de nincs semmi bizonyítványa róla.
az előző ostobasűgot beszél, ne hallgass rá!
Én is így helyezkedtem el, nincs diplomám, ahogy több programozó ismerősömnek és kollégámnak/volt kollégámnak se.
Magyar cégeknél tojnak a papírokra, tőlem egy helyen se kérték még, beírhattam volna minden kamut, nem érdekelte volna őket, csak a tudás.
Ha a java-t jól megtanulod és nagyon sokat gyakorolsz, sok gyakorlati feladatot elvégzel, létrehozol kis saját projekteket, stb, akkor jó esélyed van rendesen fizető melót találni.
Egy probléma van. A magyar cégek nem fizetnek fehéren. Többnyire csak a multik fizetnek rendesen adózva, oda viszont valóban kell diploma, meg nyelv.
ma 22:44
nincs igazad. Olyan helyen dolgozom egy nagy cégnél ahol az elmúlt 5 évben többször volt programozói állásfelvétel. Sokan jelentkeztek, és volt aki mindent tudott amit elvártak,de nem vették fel, mert nem volt semmi papírja róla. Manapság még jobban rá vannak kattanva a bizonyítványokra. A főnököm szavajárása: Ha már egy kisebb vagyont fizetek bérként, akkor legyen végzettsége.
nagy cégnél, ez a lényeg.
Amúgy ritka barom a főnököd a gondolkodásmódja miatt, de az ő baja.
A többség kis-közép cég nem így gondolkodik.
tegnap 23:54
300-400 ezres fizetésnél nem hiszem, hogy bárki panaszkodna a nagy cég miatt ( én nem keresek ennyit, de én sem panaszkodom) Amúgy meg, baromi rendes a főnököm, lojális, megbízható, és toleráns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!