Mennyi esély van weblapkészítőként külföldön elhelyezkedni?
"html, css, javascript magas fokú ismerete"
Ez igy tenyleg hasznavehetetlen, de ha mondjuk van HTML5, CSS3 + LESS/SASS + Bootstrap, Bootstrap.js/Angular.js/Ember.js/Sencha/Ext.js + Jasmine/Karma/Buster.js tapasztalatod, akkor konnyu elhelyezkedni front-end fejlesztokent es jo a fizu is.
"Bootstrap.js"
Backbone.js-re gondoltam. ^^
2200-2400 euró azért ott sem semmi. Augsburgban szép környéken 2 hálószoba + nappalis lakást tokkal-vonóval 800 euróért béreltünk két éve. Marad 1400-1600 euród kajára meg akármire. Az hol szar? Ahol mi voltunk ott a sok német az 1800 eurójával azt mondta, hogy genug és egy órát nem volt hajlandó túlórázni, inkáb kapálgatott a város szélén a kiskertben, meg bowlingozott meg ilyenek... Én nem tudom, csak a magyaroknak a mániája, hogy az isten pénze se elég, mindig mindennel elégedetlenek? Főleg, ha nem egyedül képzeled el az életedet, azért 2 olyan fizetésből még remekebbül meg lehet élni..
Amúgy a "de azt kitanulni nem 2-3 év"-re nem. Meg nem is adnak mindjárt még több zsét. Hát na! Nem a tanulás idejét fizetik meg, hanem a tudásodat és a tapasztalatodat. Ez van. Mindenhol. Ha meg külföldben gondolkodsz és nem padlót mosni akarsz, akkor nagyon ott kell lenni a szeren, mert mi a rossebért alkalmaznának egy bevándorlót, aki nem tud extrákat, van bőven választék hazaiból is.
A 2200 euro alatt bruttó fizetésre gondoltam, ebből max. 1500-1600 marad meg nettóban, ami már tényleg elég kevés. Mekiben nettó 1100-at keresnek és nem kell érte évekig tanulni.
De a nagy kérdés még mindig az, hogy egyáltalán szóba állnak-e a németek, osztrákok a külföldivel ilyen állás esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!