Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan csináljak önéletrajzot?

Hogyan csináljak önéletrajzot?

Figyelt kérdés

abszolúte nem tudok ilyet írni :S

családi állapot: ha kapcsolatban vagyok akkor mit irjak ki, inkább azt hogy egyedülálló?

És a sulikat milyen időrendbe írjam? Ahol most vagyok és visszafelé? Semmi munkahelyem nem volt. ÚRISTEN! Hogyan fogalmazzam meg? Állásra jelentkezéshez kellene :( Kézzel írtam. Jah még annyit, hogy szüleim elváltak, ezt hogyan fogalmazzam bele, vagy elég annyi, hogy édesanyámmal élek egy háztartásban?

Milyen adatokat kell tartalmaznia a megfelelő önéletrajznak?

1. Személyi adatok:

* név (születéskori név),

* születési hely, idő,

* anyja neve,

* állandó lakcím, tartózkodási cím, telefonszám,

* családi állapot,

* házastárs (élettárs) neve, lakcíme,

* gyermek(ek) neve, születési ideje.

2. Iskolai végzettségek, egyéb képesítések:

* iskolai végzettség(ek),

* szakképzettség(ek),

* katonai-rendvédelmi szakmai képesítés(ek),

* tudományos fokozat,

* iskolarendszeren kívüli oktatás keretében szerzett képesítés(ek), valamint meghatározott beosztás betöltésére jogosító okirat adatai,

* idegennyelv-tudás és annak foka,

* gépjárművezetői engedély kategóriája.

3. Korábbi alkalmazási (foglalkoztatási) adatok:

* Munkajogi jogviszonyra (munkaviszony, közszolgálati, közalkalmazotti stb.) vonatkozó adatok: munkahely,

* munkakör,

* jogviszony időtartama,

* megszűnésének módja.

4. Egyéb

* hobby,

* a szolgálati jogviszony létesítésével kapcsolatos motivációk.

2010. jan. 14. 05:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"....családi állapot..."

Házas vagy nem házas. barát(nő) nem számít, az nem családi állapot.

"...És a sulikat milyen időrendbe írjam? ..."

Növekvő

"...Semmi munkahelyem nem volt. ..."

Hát azon nincs mit szépíteni. Max beírsz valami témába vágó kamu diákmelót.

"...Kézzel írtam...."

Csak ha kérik illetve szép az írásod, jó a helyesírásod.

"...Jah még annyit, hogy szüleim elváltak, ezt hogyan fogalmazzam bele, vagy elég annyi, hogy édesanyámmal élek egy háztartásban? ..."

Senkinek semmi köze hozzá.

Kezdek gyanakodni.

Ezek szerint te nem az un amerikai típusú önéletrajzot írsz?

Az a általános iskolás, fogalmazó, leíró típusút felejtsd el gyorsan.

"...* házastárs (élettárs) neve, lakcíme,

* gyermek(ek) neve, születési ideje. ..."

Szintén senkinek semmi köze hozzá, max a gyerekek születési ideje érdekli őket, már ha van.

"...2. Iskolai végzettségek, egyéb képesítések: ..."

Ha szellemi munka, akkor számítástechnikai ismeretek!!! Az egyik legfontosabb!

"...* a szolgálati jogviszony létesítésével kapcsolatos motivációk...."

????

2010. jan. 14. 06:21
 2/11 judka ***** válasza:

Szia!

Nézz körül itt, mindent leírnak:

[link]

2010. jan. 14. 10:47
 3/11 A kérdező kommentje:
1.nek: mint kiderült, mostmár amerikait kell írni, csak azt hittem minden itteni információt foglaljak bele, mert ezt onnan linkeltem be, ahová jelentkezni fogok. De akkor nem irok bele semmi családos dolgot!
2010. jan. 14. 11:32
 4/11 A kérdező kommentje:
az nem baj, ha csak annyit írok, hogy középiskola és nem írom ki a nevét, meg az általánosnak?
2010. jan. 14. 14:30
 5/11 anonim ***** válasza:

"... A kérdező kommentje:

az nem baj, ha csak annyit írok, hogy középiskola és nem írom ki a nevét, meg az általánosnak?..."

Általánosét csak akkor kell ha számít mert elit suli volt, bár jobban néz ki ha van ott név.

A középsuliét pedig ha lehet írd ki, kivéve ha az rontja a jelentkezési esélyed (hülye példa:hentes iskolát végeztél és IT munkára jelentkezel).

2010. jan. 14. 16:45
 6/11 anonim ***** válasza:

"... A kérdező kommentje:

1.nek: mint kiderült, mostmár amerikait kell írni, csak azt hittem minden itteni információt foglaljak bele, mert ezt onnan linkeltem be, ahová jelentkezni fogok. De akkor nem irok bele semmi családos dolgot!..."

Hát ha külön kérik, akkor persze megadható, de ezeket nem vagy köteles megadni ha nem akarod. Persze ez esély romboló lehet.

De ezek az infók túl általánosnak tünet egy munkakörhöz.

Mi a cég profilja?

2010. jan. 14. 16:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Hivatalos szervhez szeretnék bejutni :) Már kész az önéletrajz, holnap postázom és várom a jelentkezésüket

Köszi a segítséget!

2010. jan. 14. 18:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem motivációs levelet is írtál? A családi állapotot nem kell beleírni. És ne kézzel írd.

2010. jan. 14. 18:55
 9/11 A kérdező kommentje:
de kézzel kell ki van kötve, családi állapot is kell és nem kell motivációs ,mert kérelem kell előtte
2010. jan. 14. 19:11
 10/11 anonim válasza:

Szia!

Én is szeretnék ehhez a hivatalos szervhez bejutni! Légyszi vedd fel velem a kapcsolatot e-mailen (lalakiraly@mailbox.hu), vagy csak írd meg az e-mail címed és én felveszem veled a kapcsolatot, mert szeretnék pár dolgot kérdezni a felvételről!

Köszönöm!

2010. febr. 5. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!