Ha Angliában dolgozik valaki és ott van bejelentve, itt fizetni kell továbbra a tb-t?
Ha budapesti vagy és van időd, akkor menj be a NAV-hoz és az OEPhez, nekem kiutazás előtt készségesen segítettek (és szépen elmagyarázták, hogy nem úgy megy, hogy bejelentem hogy külföldre megyek, nem fizetek tovább otthon és csá').
Két helyre nem is szabad fizetni.
13: És a NAV vagy az OEP alkalmazásában álló hivatalos személy nyilatkozott??
Én nem tudom ki és mit mondott, de tőlem nem volt elég annyi, hogy máshol fizetek és kész. Sőt nekem még egyszer vissza is dobták, de az hosszú történet. Tavaly év végén lett először beadva a papír, most jött meg pár hete a határozat, hogy ja, mégsem kell otthon fizetned.
Tavaly amikor eltörölték az ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentését akkor pont egy külföldi magyar nagykövetség honlapján jelent meg hülyeség, amit átvettek sokan (pl egy újságcikk) és hetekig anyáztak a külföldi magyarok különböző facebookos csoportokban, holott csak egy könnyítés történt. Úgyhogy ezt a valaki nyilatkozott valamit dolgot se lehet készpénznek venni.
akkor ne aggódj, mert az esedékesség utáni évtől, azt is beleértve 5 év múlva elévül, a kamataival együtt
különben is nagyon alacsony most a kamat rá, mert az alapkamatból számolják
ja és egy okkal több, hogy ne gyere haza, ez is motivál a maradásra
ha el is fogadják, akkor is büntetést kapsz
szóval 400 ezer fölé nem mehet ez a tartozás, mert 5 évente elévül. feltéve, ha nem tudják ráterhelni valamire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!