Ha Angliában bejelentve dolgozok akkor ugyebár ottani TB ellátásra jogosult vagyok, de mi van akkor, ha haza kell jönnöm, mert időpontom van egy fontos vizsgálatra. Akkor ingyenesen jár nekem a tb ellátás itthon is?
Én az alábbi weboldalt tudom ajánlani, itt mindenre választ kapsz, írhatsz is nekik, ha van egyedi kérdésed. SOK SIKERT!
Teljes, a TB által biztosított ellátás ott jár neked, ahol a TB-t fizeted. Tehát ha Angliában, akkor Angliában, ha itt hon is fizeted, akkor mindkét helyen.
Ha csak 1 országban fizetsz TB-t, akkor az EU többi országában és az ellátási szerződéssel rendelkező országokban csak sürgősségi ellátás jár neked.
A szerződéssel nem rendelkező országokban még ez sem.
Szia, nekem epp a legutobbi otthon tartozkodasom alatt kellett bemennem az ugyeletre, ugyhogy jartas vagyok a kerdesben. 2 orszagban nem fizetnhetsz TB-t, tehat ha Angliaban fizetsz,akkor az otthoni TB-t tajekoztatnod kell egy formanyomtatvanyon.
Ki kell valtanod az EU-s TB kartyat, de nem Magyaro.-on, hanem Angliaba ( a Job Centre-be tudnak segiteni ).
Igy jogosulta valsz az ellatasra Magyaro.-on is. ( kiveve a plasztikai beavatkozasokat es a nem surgossegi muteteket ).
Ha pedig ezt nem teszed meg,akkor is jogosult vagy ellatasra, csak akkor az orvos fog adni egy szamlat, amit be kell fizetned aztan utolag a National Insurance-tol vissza tudod igenyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!