Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A külföldi munkákat tartalmazó...

A külföldi munkákat tartalmazó katalógusokat érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
Külföldi munka után nézelődtem az interneten, egyenlőre csak e-mailben érdeklődtem. Aki visszajelzett, mind katalógusokat ajánlott, eléggé borsos áron. Érdemes ezt megvenni? Van valakinek tapasztalata e téren, esetleg vett már valaki ilyent? Vagy tudtok olyan külföldi munkát, amihez nem kell ilyen katalógust kérni?
2010. jan. 11. 20:45
 1/5 anonim válasza:

Szerintem nem igazán. Ha elindulsz külföldre, pár nap alatt megtudsz odakint mindent, igaz, azt nem tudom, hová mennél?

Én Londonban voltam 8 hónapot, igaz, annak már majdnem 5 éve. Nekem is ajánlottak ilyesmit, de semmi értelmét nem láttam. (Egyébként úgy tudom, a www.eujobinfo ingyenes tájékoztatást nyújt.)

Gondolom, nem cégen belül akarsz menni, hiszen akkor nem kérdeznél ilyesmit. A lényeg, hogy ezek a katalógusok általában a következő infokat tartalmazzák: hol vannak a pénzváltók, a nagykövetség, munkaközvetítő irodák, szállásközvetítő cégek. Nos, ezeket a neten te is meg tudod nézni, valamint már odakint be tudod tájolni magad, ha egy kicsit talpraesett vagy, és el mersz indulni, meg mersz beszélni. Én pl. kimentem, kivettem egy hotelszobát, de persze azonnal egy olcsóbb szállás után néztem, úgyhogy ott mindössze 2 napig maradtam. Később pedig "házalással" szereztem munkát. Kicsit kockázatosabb ugyan, mert mi van, ha nem találsz idejében melót? Szóval a döntés a tiéd, de mondom, a katalógusbeli infókat te is össze tudod gyűjteni.

2010. jan. 11. 21:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt írták, hogy ebben a katalógusban 2-3száz állásajánlat van, azokon az infókon kívül, amit leírtál. Megnéztem az eujobinfo-t is, de ide csak akkor regisztrálhatom be magam, ha veszek tőlük egy katalógust több, mint 10 ezer forintért:S
2010. jan. 12. 13:10
 3/5 anonim válasza:

Basszus, ezt nem tudtam a jobinforól, bocs. Valamikor talán még ingyenes volt...

Mindegy, azért próbálok még segíteni. Tudod, az is kérdés, hogy ezek az állásajánlatok mennyire aktuálisak? Mert ne feledd, hogy mennyi ember áramlik ki nyugatra manapság. Érdemes odakint is felkeresni egy munkaügyi központot (teljesen más, mint idehaza, foglalkoznak direkt a külföldiekkel is), meg hát mondom, házalni se árt. (Háj! Job? :-)))

Meg hát azért ami itthnoról szép és jó, az küldöldön egészen más. Csak egy példa: étterembe kerestek mosogatót pár fontért óránként, persze egymillió önéletrajz közül válogathattak, köztük az enyémek közül is. Később hallottam, hogy úgy jutott valaki a munkához - és ez nem egyedi jelenség - hogy leperkált a konyhafőnöknek 50, vagy 100 fontot, aztán cserébe az övé lett az a heti 150-200 font körüli fizetés. (De olyan is van, hogy a csop. vez.nek - persze a főnök tudta nélkül) mondjuk oda kell adnod a heti béredből egy napit. Amíg ezt megteszed, lesz ott munkád. Ezekkel persze nem elijeszteni akarlak (engem se lehetett, hiszen összepakoltam, aztán felültem a repülőre, a munkával meg úgy voltam, hogy majd lesz valami), csak arra akarom felhívni a figyelmed, hogy itt mindenre számítani kell. Mindenesetre sok sikert!

2010. jan. 13. 07:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat. és esetleg nem tudod valamelyik külföldi munkaügyi központ elérhetőségét?
2010. jan. 14. 16:39
 5/5 anonim válasza:

Csak Londonit. Írd be a Google keresőn, hogy "London job centre". Rögtön az első találat jó lesz neked, térképet is ad, meg elérhetőségeket címmel, telefonszámmal.

Ezek a központok már felkészültek a külföldiekre, szóval az se baj, ha nem szpíkeled úgy az angolt, csak azért tudd megértetni magad. Beregisztrálnak, és természetesen legális munkákat kínálnak, valamint a tudomásom szerint egyéni munkaközvetítő irodákkal is kapcsolatban állnak. Szóval hajrá!

2010. jan. 14. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!