Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként mesterdiplomáva...

Pályakezdőként mesterdiplomával tárgyalóképes angollal bruttó 250 ezer plusz cafeteria próbaidő alatt, utána bruttó 300 ezer jónak számít?

Figyelt kérdés
2014. aug. 1. 22:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, én már semmit sem értek. Én is ELTE, 2010.
2014. aug. 4. 11:01
 22/32 anonim ***** válasza:
50%
Látod 21-es ez a baj, hogy semmit se értesz. Nekem is a szobatársaim jogászok voltak egyik se dolgozott egy percet se minimálbérért.
2014. aug. 4. 12:10
 23/32 anonim ***** válasza:
63%

És te miért szemétkedsz? Szerinted nem szenvedek eléggé amiatt, hogy így ki vagyok használva?

Napi 5-6 tárgyalás, 10-12 óra munka, ügyfelek végiglátogatása... mindez gyakorlatilag a semmiért!

Az ilyen szemetek miatt tart itt az ország, mint te, aki úgy érzi, ismeretlenül le lehet szólni embereket!

2014. aug. 4. 13:42
 24/32 anonim ***** válasza:
19%

Nem szólok, de csak te vagy az első jogász akiről hallok, hogy a szakmájában melózik és minimálbért keres.

Ha mindenki másnak sikerül akkor nem veled van a baj ez nem szemétkedés hanem tény.

2014. aug. 4. 14:34
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Bankszektorban dolgozom elemzőként (nem pályakezdőként :).

Itt nálunk kb. ennyivel kezdenek a pályakezdő közgazdászok- a nyelvtudást nem kell külön kiemelni, alapvető (lenne), viszont jó adatbázis és excel ismeret, sql írás is.

A cégnél, ahol dolgozom a kezdő jogászok (főleg panaszkezelési, követeléskezelési területen) bruttó 200-220 eFt+ugyanaz a cafeteria. Nagy is a fluktuáció.

2014. aug. 4. 14:50
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
és mielőtt elemzőként kezdtél el dolgozni le kellett húznod valamennyi időt más területen pl.: ügyfélkapcsolati menedzserként, vagy az full kamu, hogy ezekről a sales-es munkákról van váltási lehetőség back office-os állásokra?
2014. aug. 4. 19:02
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

25. válaszoló vagyok, az elemző.

Soha nem dolgoztam fiókban vagy ügyfélszolgálaton- nem is biztis, hogy nekem való lenne.

Viszonylag kevés példa van rá nálunk, hogy a hálózatból valaki ide kerül, azért a munkámhoz komoly pénzügyi és adatbázis ismeretek is kellenek, ilyen érdeklődéssel jellemzően nem saleses lesz valaki.

Más banknál, más cégnél sem ez az általános szerintem.

2014. aug. 4. 20:50
 28/32 anonim ***** válasza:
78%

Szuper, akkor ezek szerint én vagyok nagyon átvágva. A sok okos meg ajánljon nekem munkát, szívesen váltanék!!

Ha mindenki ilyen jól keres más helyeken, nekem is oda kell mennem. Ennyi.

2014. aug. 4. 21:34
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a válaszod, szerintem sem az. Az a helyzet, hogy pszfn végeztem statisztikus elemző szakirányon. Már lassan egy éve keresek állásokat és szülői nyomásra majdnem belementem egy sales-es állásba, mert azt mondták a szüleim, hogy attól, hogy értékesítőként kezdek még idővel úgyis át tudok majd menni bankon belül kockázat elemzés vagy egyéb elemzői területre ami engem érdekelne. Én azért nem akartam salesesként elkezdeni dolgozni, mert tartok a beskatulyázástól, hogy más területen ezután nem szívesen alkalmaznak majd, és az alapján amit írtál joggal gondoltam így. Engem az érdekelne, hogy magamtól amíg itthon vagyok, autodidakta módon mit javasolsz miket tanuljak, hogy nagyobb eséllyel jelentkezzek pénzügyi elemzői pozíciókra(pályakezdő, gyakornoki is akár ha ezen múlik)? Illetve ha ezzel kapcsolatosan van valami "nyerő" képzés amit a munkáltatók ebben a pozícióban előnyben részesítenek az mi volna véleményed szerint? Előre is köszönöm a segítségedet!
2014. aug. 5. 17:45
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia utolsó, 25. és 27 válaszoló vagyok (az elemző).

A pszf jó, ha valóban érted is a szakmádat, az fél siker- ilyen végzettséggel nem vesznek fel sehová?

A kérdésedre: nem tudom, hogy állsz excellel (és tisztelet a kivételnek, de szoktam érdekeseket látni a pályakezdők között, úgyhogy leírom a legalapabb dolgokat is): NORMÁLIS excel tudás, úgy mind legalább pivot táblák (kimutatás), függvények (most belenéztem a legutóbb használtakba: pl. darabteli, ha-akkor, nap360- az fkeres vkeres is abszolút általános), ha van access ismereted, azt fejlesztheted és sql-t tanulj meg legalább alap szinten írni, vagy egy meglévő skriptet módosítani (pl. a kekérdezésben használt időintervallumot stb.)- de legalább értelmezni tudd a parancssort. Ezzel NAGYON sokkal előrébb vagy. Jó, nbem könnyű ilyen tudást a konkrét adatbázis ismerete nélkül összeszedni, egy oracle sql tanfolyam (ami ér is valamit) pedig bőven 6-7 számjegyű- de ha az alapok megvannak, akkor a konkrét munkahelyen a kollegáidtól el tudod lesni annak az adatbázisnak a felépítéseit, adatkapcsolatait, ahová kerülsz.

Számviteli oldalról: mérlegképes megintcsak alap és nagyon jó- főleg, ha dolgoztál is már benne (én is huszonéves korom elején csináltam meg- hát nem sok fogalmam volt róla a gyakorlatban, de persze tudtam a saját tőke fogalmát :)- ha lehetőséged van rá- amíg munkát keresel is akár- menj a szabadidőd terhére is KIS könyvelőirodába dolgozni. Akár ingyen is- ott azért elég széles körben tudsz tanulni és sokkal gyakorlatiasabb tudást lehet összeszedni, mintha csak tárgyi eszközöket rögzítesz az SAP-ba.

Jó irány lehet az adózás- nemzetközi adózás, ha van ehhez affinitásod.

Illetve ha bankszektor a cél, akkor IFRS, konszolidáció- ezek szoktak fehér foltok lenni.

Nyelvben az angolra érdemes ráfeküdni, különösen a számviteli szakkifejezésekre, de gondolom ez nem okoz neked gondot, ahogy írtad a tárgyalóképest. Azért frissítheted a tudásod- mi is általában írásban kommunikálunk, azért az könnyebbség. Ha naponta angolul olvasol valamilyen gazdasági témájú online médiumot, az sokat segíthet- most van rá időd.

Sok sikert.

2014. aug. 6. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!