Pályakezdőként mesterdiplomával tárgyalóképes angollal bruttó 250 ezer plusz cafeteria próbaidő alatt, utána bruttó 300 ezer jónak számít?
Nem mindegy, hogy a mesterdiploma az villamosmérnök, vagy kommunikáció-tökömtudjami.
Az sem mindegy, hogy a BME-re jártál, vagy a Nyíregyi főiskolára.
A tárgyalóképes angolnak meg nem sok értelme van. Kétféle nyelvtudás létezik: tudsz, vagy nem.
Szóval lehet nagyon jó, lehet átlagos, meg lehet sovány is.
Le kéne már szállni a bölcsészekről.Nézzétek meg a bértáblát, elég jól megnyomták most a fizetéseket.
Egyébként én 14 éves tapasztalattal 290.000 bruttót keresek, előtte 330.000-at kaptam, az igaz. Viszont általános tapasztalat, hogy ugyanazon munkáért a pályakezdő és a tapasztalt fizetése közt 10-20. ezer bruttó különbségek vannak. Akkor kapsz többet, ha kapsz főnöki pozit, egyébként senkit nem érdekel, hogy hány év tapasztalatod van, ha ugyanazt kezdőként is meg lehet tanulni.
Nálunk 260-290.000 körül keres mindenki.
"Bölcsészdoktor?"
Nem. Jogi doktor.
Ez furcsa, és igazából nem is értem.
Pesten dolgozol? Miért nem váltasz? Ha a két nyelvedből az egyik az angol (és a másik a német), és mindkettő tényleg jól megy, akkor szerintem a minimálbér többszörösét is megkeresheted. (Hidd el, angolul jól beszélő jelöltekből hiány van.)
Vagy közig?
(ügyvédjelölt)
Ügyvédjelölt vagyok, a felsőfokúim angolból és németből vannak (mindkettőt tényleg jól beszélem, használom is nap mint nap, nemcsak papírom van), és a spanyol a harmadik, amit beszélek. Most franciául tanulok.
Pesten dolgozom amúgy. Nem tudom, miért ilyen kevés. Állítólag más sem kap többet...
Az a baj, hogy szakvizsga előtt vagy, és ilyenkor nem vesznek át már szívesen sehova, de én nagyon elgondolkoznék a váltáson.
Nekem is két nyelv van felsőfokon, és soha nem kerestem nettó 110 alatt, a barátaim nagy része pedig nálad rosszabb nyelvtudással is lényegesen többet kap.
Szerintem ilyen skillekkel Pesten nettó 150-170 a minimum.
Az első szakvizsgám megvan már, és sajnos - mivel folyamatosan csinálom őket, és tanulnom kell - jelenleg emiatt főleg sehova nem vesznek fel.
De utána lépek, mindenképp. Leginkább külföldre, mert ennek így semmi értelme.
A minimálbéremből kapásból lejön a bérlet és a (munka miatti!!!) telefonszámla. Szinte semmi sem marad, ezt nem is értem, komolyan.
Amit linkeltél, nagyon jól hangzik, de én mindig csak így, "távolról" találkozom ilyennel. Valaki ismer valakit, akinek a valakije mesélte, hogy egyszer hallott olyanról, hogy egy jelölt minimálbér felett keres...
Saját ismerősi körben többen teljesen ingyen(!!) dolgoznak, csak azért, hogy a szükséges gyakorlati idejük meglegyen, és aki minimálbért kap, már szerencsésnek érzi magát, mert legalább fizetik.
Most akkor hogy van ez? :S
Oké, jelölt vagyok (ELTE 2011), két felsőfok, soha egy percig nem dolgoztam minimálbérért, mint ahogy senki sem az ismeretségi körömből, és csak távolról hallottam arról, h valaki minimálbérért tolná.
Amikor az 1. munkahelyemen elkezdtem nettó 110-ért dolgozni, én kerestem a legkevesebbet a barátaim közül.
Más világban élünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!