Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közgazdász szeretnék lenni...

Ha közgazdász szeretnék lenni az jó döntés lenne?

Figyelt kérdés
milyen végzetség kell hozzá?mit csinál pontosan?mennyit keres pályakezdőként?

2014. aug. 1. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Nem. Én most végeztem gazdasági szakon, de nagy semmi volt az egész, nulla tudással és egy csomó idő elpazarlásával jöttem ki az egyetemről, pedig még jól is tanultam. Unalmas, száraz szakma, amihez csak kevesek értenek igazán, a többiek megmaradnak aktakukac szinte 80ezres fizetésért. Sajnos én is az utóbbiak közé tartozom, felsőfokú nyelvvizsgával, külföldi ösztöndíj után megyek inkább külföldre aljamunkát végezni, hogy legalább meg tudjak élni.
2014. aug. 1. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért ez egy kicsit erős így. Kontrollerek, beszerzők, logisztikusok, pénzügyesek, elemzők és számvitelesek jól keresnek és el is tudnak helyezkedni többnyire. Két nyelvet kell beszélni, nem csak papíron. Ma Mo.n a harmadik legversenyképesebb végzettség, az IT és a műszaki képzések után.

A csalódottság többnyire a turizmus vendéglátás hallgatóktól jön, de azt nem is igazán nevezném gazdasági szaknak, csak valahogy oda keveredett.

2014. aug. 2. 00:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát nem mindegy, hogy PSZ-en végzel, vagy turizmuson...

Ahogyan az sem, hogy a BGF-en, vagy az ÁVF-en.

2014. aug. 2. 10:48
 4/5 anonim ***** válasza:
első HSZ mennyire igaz, pont így gondolom én is.... pszfn végeztem sokszor 4,5 körüli átlaggal de 3,5-nél sose volt rosszabb és tényleg úgy érzem semmit sem tudok, semmihez sem értek, pedig bármi hasznosat ha tanítottak volna én elsajátítom lazán... :( természetesen nincs állásom, és sanszosan nem is lesz, mert már jogviszonyom sincs és pályakezdőként nem igazán alkalmaznak senkit..
2014. aug. 4. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen,de kell mellé min 2 nyelv és gyakorlat egyetem alatt.
2014. aug. 10. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!