Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt olyanok, akik...

Vannak itt olyanok, akik azért halogatják a gyerekvállalást, mert úgy vélik, hogy anyagilag nem tartanak azon a szinten, amit ehhez alkalmasnak vélnek?

Figyelt kérdés
Hogy érint ez benneteket?

2014. júl. 31. 18:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért gondoljunk a csecsemőkornál tovàbbra is... sulis cuccok, ruhák, cipők, korrepetálás, külön órák, sport, szórakozás, szakma vagy felsőoktatás, és az én véleményem szerint még pluszba pénzt is kellene neki félretenni, hogy ne a 0-ról kezdje az életet. És e mellé jönnének a szülők igényei, a nyugdíjaskorra is meg kellene takarítani valamennyit.. ésatöbbi ésatöbbi :S
2014. aug. 1. 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mind a két oldallal egyet kell, hogy értsek. Van itt is igazság, és ott is.

Fiatalon bevállalni szerintem könnyebb, mivel megvan az emberben az a rugalmasság, "könnyedség", ami átdob a gondokon. Idősebb korban már annyira sokat tapasztalt az ember, annyira meggondoltabb, hogy görcsösebben éli meg ezeket.

Én legalábbis így látom.

20 évesen szültem, csak egy lyukas nadrágom volt. Lányom mégis felnőtt, lediplomázott, dolgozik, és jól él. Sose filoztam azon, hogy "Jaj, most mi lesz velünk?".

39 évesen szültem a fiam. Most nincs anyagi gondom, mégis sokkal "parázósabb" vagyok a jövőt illetően. És nem azért, mert menet közben meghalhatok, hanem azért, mert az ember - jó esetben - sokkal komolyabban gondolkodik, felelősségteljesebb, és már van mit vesztenie...

2014. aug. 2. 06:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Régebben azért könnyebb volt megélni a rendszerváltás előtt azt mondják a szüleim.

Ma már én tuti nem mernék bevállalni gyereket kevés pénzzel.

Nővérem 30 évesen szült nemrég. Mind a ketten dolgoznak minimálbérért ez mellé 30 ezer a hitel meg benzinre is költeni kell és iszonyú sok pénz elmegy a gyerekre is. Alig jönnek ki belőle.

Szép dolog a gyerekvállalás de csak szenvedés lesz kevés pénzből. Ruhát se kap az ember végtelen mennyiségben ismerőstől. Gyógyszerre is költeni kell. Folyton betegek.

2014. aug. 2. 20:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Végül is igazad van utolsó válaszoló!

A szocializmusban sokkal, de sokkal könnyebb volt. Ugyanis létezett egy nagyon fontos dolog az emberek életében: A létbiztonság. Ez ma már nem létező dolog.

2014. aug. 3. 05:30
 15/15 anonim ***** válasza:
58%
En megvártam a jó körülményeket es még így is 28 evesen szültem. Nagyon szerencsések vagyunk a ferjemmel. Nincs hitelünk, nagy családi házunk van két autó. Mindent megtudunk adni a babánknak. En mindig is azt mondtam csak így érdemes! Boldogok vagyunk élvezem minden percét az anyasagnak nem kell szamolgatni...
2014. aug. 7. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!