Hogyan kell felmondani, mit kell ehhez írni?
Szóban már megegyeztem a felettesemmel, június 11.-ig lennék a mostani helyemen. Nem vagyok próbaidős már.
Május 11.-el kezdeném meg a felmondási időmet. (az számít, hogy az vasárnap, írhatom azt a napot)?
Szóval kérelmezni szeretném közös megegyezéssel 1 hónapos felmondási idővel a munkaviszony megszüntetést.
Ebbe mit írjak? Ha ezt beadom (papírosan kell vagy emailen is elég) akkor még nem végleges a felmondás ugye? Csak ha visszaigazolják valamilyen módon..
A közösbe belemennek majd szerintem, de a közöshöz a papírt ők adják nem?
Köszi előre is a segítséget!
E-mailben szerintem nem elég, mert az e-mailt akárki írhatja (egy hacker is, ha feltöri a postafiókodat, amihez nem kell Bill Gatesnek lenni, ma már egy 12 éves dörzsölt tini is képes lehet rá), lehetőség szerint számítógépen írott(XXI. században élünk) , kézzel aláírt papír kell, amit utána a főnöködnek(de legalábbis a csúcsfőnöknek mindenképp, legyen az ügyvezető igazgató vagy vezérigazgató) is alá kell írnia. Miért akarsz felmondani?
Van új helyed? Én a helyedben a semmire, a nullára, a nihilre nem mondanék fel, hacsak nincs egy multimilliomos pasid, aki írásban vállalja, hogy eltart!Miért érzem úgy, hogy nő vagy?
Írásban kell felmondani, és mivel nem vagy már próbaidős, van felmondási időd. Alap esetben 30 nap, ha a munkaszerződésed mást nem írt elő, vagy kollektív szerződés. Ezt nem kell kérelmezned, csak benyújtani a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Tehát nem a takarítónéninek. A saját példányodon dátummal ellátva vetesd át velük, és azt tartsd meg magadnak. Ez lenne a "visszaigazolás". Nem kell beleegyezniük, hiszen ez egy egyoldalú nyilatkozat, engedély nem kell hozzá. Az átvételt követő napon indul a felmondási idő. Ha a felmondásban meghatározod, hogy melyik nappal mondasz fel (pld. május 11-gyel), akkor a következő napon indul, még ha jóval előtte vette is át a munkáltatód a felmondásod. Te nem szabhatsz meg felmondási időt, mert az alapból jár a munkáltatónak, és ha ő igényt tart rá, akkor még le is kell dolgoznod. Bármilyen napra felmondhatsz, akár vasárnappal is. A következő napon indul a felmondási idő első napja.
Azt szögezzük le. Közös megegyezéses felmondás nincs!
Lehetőségek:
- Felmondás a dolgozó részéről (kötelezi a felmondási idő, a munkáltató saját jogkörében eltekinthet tőle)
- Felmondás a munkáltató részéről (kötelezi a felmondási idő, kötelező az indoklás)
- Azonnali hatályú felmondás a dolgozó részéről (nincs felmondási idő, kötelező az indoklás)
- Azonnali hatályú felmondás a munkáltató részéről (nincs felmondási idő, kötelező az indoklás)
- Azonnali hatályú felmondás bármelyik fél részéről próbaidő alatt (nincs felmondási idő, nem kell indokolni)
- Közös megegyezés (itt az van, amiben megállapodnak, ez bármi lehet, semmi nem kötelező, és minden megengedett, kivéve, hogy a dolgozó a neki járó anyagi juttatásokról (bér, szabadság-megváltás) lemondjon)
igen nő vagyok de nincs senki aki eltart, nem tudom miért kell egyből ítélkezni...
Nem vagyok lusta, naplopó típus, itt a mostani helyemen is régóta vagyok, egyszerűen úgy alakult az életem, hogy váltani szeretnék.
Én is a papíros verzióra szavazok, de egy témában illetékes ismerős mondta, hogy ma már az email is hivatalos útnak számít. Ha beállítjuk a visszaigazolást/elolvasás funkciót a felmondás emailes elküldésekor, az számít elvileg átvételnek..
Az ügyvezetőt/tulajdonost személyesen nem ismerem, távoli városban (cég központjában van), neki nincs mód személyesen odaadni a felmondást..
Közvetlen feletteseim vannak, de ha nekik adom ők is átvehetik?
Ilyenkor mit lehet tenni?
Tisztelt XY!
Alulírott YX (anyja neve, szül. hely, idő) kérem a munkaviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését 2014. május 10. nappal.
Tisztelettel
XY
ha ezt írom akkor május 11.-el indul még a felmondási idő? Azt hogy írjam bele hogy a teljes felmondási időt le szeretném dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!