Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell felmondani, mit...

Hogyan kell felmondani, mit kell ehhez írni?

Figyelt kérdés

Szóban már megegyeztem a felettesemmel, június 11.-ig lennék a mostani helyemen. Nem vagyok próbaidős már.

Május 11.-el kezdeném meg a felmondási időmet. (az számít, hogy az vasárnap, írhatom azt a napot)?

Szóval kérelmezni szeretném közös megegyezéssel 1 hónapos felmondási idővel a munkaviszony megszüntetést.

Ebbe mit írjak? Ha ezt beadom (papírosan kell vagy emailen is elég) akkor még nem végleges a felmondás ugye? Csak ha visszaigazolják valamilyen módon..

A közösbe belemennek majd szerintem, de a közöshöz a papírt ők adják nem?

Köszi előre is a segítséget!

2014. máj. 1. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
23%

E-mailben szerintem nem elég, mert az e-mailt akárki írhatja (egy hacker is, ha feltöri a postafiókodat, amihez nem kell Bill Gatesnek lenni, ma már egy 12 éves dörzsölt tini is képes lehet rá), lehetőség szerint számítógépen írott(XXI. században élünk) , kézzel aláírt papír kell, amit utána a főnöködnek(de legalábbis a csúcsfőnöknek mindenképp, legyen az ügyvezető igazgató vagy vezérigazgató) is alá kell írnia. Miért akarsz felmondani?

Van új helyed? Én a helyedben a semmire, a nullára, a nihilre nem mondanék fel, hacsak nincs egy multimilliomos pasid, aki írásban vállalja, hogy eltart!Miért érzem úgy, hogy nő vagy?

2014. máj. 1. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Írásban kell felmondani, és mivel nem vagy már próbaidős, van felmondási időd. Alap esetben 30 nap, ha a munkaszerződésed mást nem írt elő, vagy kollektív szerződés. Ezt nem kell kérelmezned, csak benyújtani a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Tehát nem a takarítónéninek. A saját példányodon dátummal ellátva vetesd át velük, és azt tartsd meg magadnak. Ez lenne a "visszaigazolás". Nem kell beleegyezniük, hiszen ez egy egyoldalú nyilatkozat, engedély nem kell hozzá. Az átvételt követő napon indul a felmondási idő. Ha a felmondásban meghatározod, hogy melyik nappal mondasz fel (pld. május 11-gyel), akkor a következő napon indul, még ha jóval előtte vette is át a munkáltatód a felmondásod. Te nem szabhatsz meg felmondási időt, mert az alapból jár a munkáltatónak, és ha ő igényt tart rá, akkor még le is kell dolgoznod. Bármilyen napra felmondhatsz, akár vasárnappal is. A következő napon indul a felmondási idő első napja.

Azt szögezzük le. Közös megegyezéses felmondás nincs!

Lehetőségek:

- Felmondás a dolgozó részéről (kötelezi a felmondási idő, a munkáltató saját jogkörében eltekinthet tőle)

- Felmondás a munkáltató részéről (kötelezi a felmondási idő, kötelező az indoklás)

- Azonnali hatályú felmondás a dolgozó részéről (nincs felmondási idő, kötelező az indoklás)

- Azonnali hatályú felmondás a munkáltató részéről (nincs felmondási idő, kötelező az indoklás)

- Azonnali hatályú felmondás bármelyik fél részéről próbaidő alatt (nincs felmondási idő, nem kell indokolni)

- Közös megegyezés (itt az van, amiben megállapodnak, ez bármi lehet, semmi nem kötelező, és minden megengedett, kivéve, hogy a dolgozó a neki járó anyagi juttatásokról (bér, szabadság-megváltás) lemondjon)

2014. máj. 2. 06:21
 3/6 A kérdező kommentje:
okés köszönöm a tanécsokat!
2014. máj. 2. 20:40
 4/6 A kérdező kommentje:

igen nő vagyok de nincs senki aki eltart, nem tudom miért kell egyből ítélkezni...

Nem vagyok lusta, naplopó típus, itt a mostani helyemen is régóta vagyok, egyszerűen úgy alakult az életem, hogy váltani szeretnék.

2014. máj. 2. 20:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Én is a papíros verzióra szavazok, de egy témában illetékes ismerős mondta, hogy ma már az email is hivatalos útnak számít. Ha beállítjuk a visszaigazolást/elolvasás funkciót a felmondás emailes elküldésekor, az számít elvileg átvételnek..

Az ügyvezetőt/tulajdonost személyesen nem ismerem, távoli városban (cég központjában van), neki nincs mód személyesen odaadni a felmondást..

Közvetlen feletteseim vannak, de ha nekik adom ők is átvehetik?

Ilyenkor mit lehet tenni?

2014. máj. 2. 20:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Tisztelt XY!

Alulírott YX (anyja neve, szül. hely, idő) kérem a munkaviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését 2014. május 10. nappal.

Tisztelettel

XY

ha ezt írom akkor május 11.-el indul még a felmondási idő? Azt hogy írjam bele hogy a teljes felmondási időt le szeretném dolgozni?

2014. máj. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!