Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön így milyen esélyeim...

Külföldön így milyen esélyeim lesznek? (bővebben)

Figyelt kérdés

26 éves vagyok 2 éve végeztem el a pénzügy számvitel alapképzést. Azóta egy multinál dolgozom. Nettó fizetésem 154 ezer Ft. Sajnos ebből nagyon szűkösen jövök ki mivel a diákhitelemet is kell fizetni, ezért úgy döntöttem, hogy ez év végén külföldre megyek.

Angolból felsőfokúm, illetve szakmai nyelvvizsgám is van, ez mellett társalgási szinten beszélek németül és most kezdtem neki a spanyolnak is.

Sajnos a mesterképzést nem tudtam bevállalni munka mellett, azonban mindenféle képen szeretnék majd továbbtanulni akár külföldön is.

Célország jelenleg Anglia azonban fogalmam sincs, hogy külföldön milyen lehetőségek vannak elhelyezkedésre gazdasági területen. Többször halottam, hogy közgazdászok akik külföldre mentek mosogatnak, takarítanak stb. Tényleg ennyire nehéz elhelyezkedni ezen a területen belül?

2014. júl. 29. 09:47
 1/2 anonim ***** válasza:

miert nem nezegetsz allashirdeteseket a celorszagban? Hamar kiderul hogy keresnek-e olyan embert, mint te.

Masik lehetoseg az orszagon beluli valtas, nyugodtan palyazgathatsz, es tobb penzt alkudhatsz ki.

2014. júl. 29. 10:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Én 22 vagyok, most végeztem szintén közgazdászként. Én egyből külföldre megyek dolgozni, mivel közel lakom a határhoz, szerintem rövid távon így jobban megéri, de hosszabb távon meg nem szeretnék a szakmámban dolgozni, újat tanulok jelenleg, illetve egy vállalkozáson dolgozunk a párommal. A helyzet az, hogy én már kb. 1 éve keresek Ausztriában felsőfokú némettel, erős alapfokú angollal és gyengébb középfokú spanyollal, de eddig még eladói munkáknál sem álltak velem szóba, az egyedüli, ami talán összejön, az egy gyorséttermi munka, ahol olyanokkal fogok együtt dolgozni, akik 6 általánosuk, és nulla nyelvtudásuk van, egy-kettő olyan, hogy épp hogy csak a nyelve ki nem lóg a szájából. Sajnos az osztrákokat nem érdekli ki vagy és mennyit tanultál, magyar végzettséggel nem foglalkoznak az emberrel, és ha nem perfekt a nyelvtudásod (tehát még az akcentus sem megengedett), már lenéznek és azt gondolják, max. cselédnek vagy jó. Nem tudom, Angliában milyen a mentalitás, de szerintem ne reméld, hogy ilyen semmitelen diplomával, mint a miénk, foglalkozni fognak veled, ezer ilyen másikat találnak, aki perfekt angolból. Egy mérnöki, orvosi vagy IT-s diploma más tészta, de közgazdászként nem sokat érünk külföldön.
2014. júl. 29. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!