Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláskeresés hogyan, ha nincs...

Álláskeresés hogyan, ha nincs protekcióm?

Figyelt kérdés
Ti hogyan szereztétek meg a mostani munkahelyeteket? Vagy ha nincs, hogyan kerestek? Hiába böngészem naphosszat az álláshirdetéseket, szerintem így esélyem sincs elhelyezkedni, mert alig-alig hirdetnek meg bármit is, ahová pedig beadom a pályázatom, mindig sokszoros a túljelentkezés. Mások hogyan szereznek jó munkahelyeket, pl. multinál irodai állásokat?
2014. júl. 27. 19:31
1 2
 11/12 pbiker ***** válasza:

Multis irodai munka: jelentkeztem közvetítőn keresztül. Másnap vissza is hívtak. Telefonon angol nyelvű interjú pipa. Utána spanyol nyelvű interjú pipa. Majd magyarul személyes találkozó a toborzó asszonysággal pipa. Végül assessment center: csoportos meghallgatás különféle feladatokkal már a cégnél -- pipa és felvettek. Ott csak pár hónap munkaviszony után a következő helyemre 1 (egy) hét alatt felvettek. Lassan fél éve itt vagyok és imádom. Egyébként mindkét helyen informatikai állásról van szó, de semmilyen IT végzettségem nincs. Egyszerűen beszélek angolul-spanyolul felsőfokon és van egy határozott megjelenésem jó affinitással a multi környezetre és a folyamatokba való betanulásra. A kollegáim 10%-a rendelkezik IT végzettséggel mégis IT csapat vagyunk.

Ne a végzettséget nézd 'multis irodai' állásnál, hanem hogy beszélj az angol mellett még egy nyelvet (spanyol, lengyel, orosz nagyon kapósak).

Egyébként és is angol bölcsész szakos vagyok, és életem eddigi talán legjobb döntése volt még egy idegennyelvet megtanulni.

Egyébként szerencsém is volt az elsp állásnál, mert alig találtak angolos-spanyolost. Ott tapasztalat nélkül kaptam meg. A következő helyen a tapasztalatra építkeztem, most már meg hetente 2x 3x hívnak ajánlat miatt, mert a profession.hu-n ott a CV benne a multinál tanultakkal.

2014. aug. 12. 18:45
 12/12 anonim ***** válasza:
Irodára engem is felvettek protekció nélkül, és nem kis adminisztrátori posztba. Senkit sem ismertem a cégnél, személyesen bevittem az önéletrajzom, és 2 hét múlva hívtak, hogy mehetek dolgozni.
2016. febr. 29. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!