Álláskeresés hogyan, ha nincs protekcióm?
"Mások hogyan szereznek jó munkahelyeket, pl. multinál irodai állásokat?"
Tanulnak, nyelvet, szakmát szereznek, stb. Tudom, hogy általános a sikertelen munkakeresőknél a hiba okát másban keresni, de az esetek nagy százalékában az ok, maga a jelentkező! Kevés a munka, sok a jelentkező, így mindenkinek nem juthat!
"pl. multinál irodai állásokat?"
Jelentkeztem, átvergődtem 7 vagy 8 kör interjún és végül felvettek.
Multinál irodai munka:
Beadtam az önéletrajzomat, motivációs levelet, amit kellett: láss csodát felhívtak. Nyelvtudást teszteltek. Behívtak interjúra. Felvettek. Sehol sem volt egy ismerősöm se, de még ismerős ismerőse sem, aki beajánlott volna, vagy mesélni tudott volna arról, melyik cégnél mi-hogy-merre hány lépés. :)
3 idegen nyelven beszélek, azt hozzá kell tenni.
De ha angolul magas szinten tudsz, az már egy jó pont. Bár sok multis irodai pozícióhoz angol + 1 nyelv kell.
Egy kis segítség:
Careerjet.hu
Profession.hu
Jobline.hu
Én ezeket nézegetem főleg. Mondjuk írd be keresőbe, hogy "English" és nézd meg milyen ajánlatok vannak angol nyelvvel. Nem feltétlenül szükséges tapasztalat. Sok hirdetés fejvadász cégek által fut, de az sem rossz ötlet, én tavaly fejvadász cégen keresztül találtam multis irodai munkát 3 hét alatt, mindennemű tapasztalat nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!