Tényleg olyan jó ötlet ismerősöket mozgósítani, ha munkanélküli az ember?
Budapesti vagyok,biológus diplomám van.
Persze erre sokan gondolják,hogy könnyű vele elheyezkedni,de nem így van.
Mindenhová 2-3 éves gyakorlatot kérnek(sepeciálisan,azzal a technikával),és PhD nélkül szóba se állnak az emberrel,gyógyszerügynökösködéshez jogsi,meg sok helyen kocsi kell,és a legtöbb jutalékos(gyakoraltilag házalás gyógyszerrel),egészségügybe orvosok kellenek inkább,még a laborokba is,tanítani se mehetek mert nincs tanári végzettségem.Szóval passz :(
Jó,és el is hiszik...?
Mert volt aki rávágta,hogy kamuzok,mert biztos "dubajoztam". :(
PhD-re nem lehet csak úgy beiratkozni,mert felvételizni kell.Nincs cikkem,nem nyertem TDK-t és nem jeles a diplomám szóval esélytelen,hogy felvegyenek ösztöndíjasra.
Jogsira meg nincs perpill pénzem,kocsira pláne.Ráadásul rossz a térlátásom nemigen tudom megbecsülni a távolságokat szóval kb 2p alatt karambolt csinálnék,van ugyan prizmás szemüvegem,de nem sokat javít a dolgon,a szemész se javasolja,hogy vezessek.Amúgy,örülök,ha ki tudom fizetni a diákhitelt meg a Tb-t a semmiből.:(
Azt már nagyon megbántam,hogy nem vettem fel annó tanárszakot inkább,mert most sok suliban hiány van,Anyum tanár,próbál segíteni,hátha be tud nyomni valahová biológiát tanítani,de nagyon megszigorították ezt is amióta KLIK van,még azt is bevállnám,hogy saját kölségen elvégzem a tanárszakot(az nekem még 1.5 év lenne),de mivel 320e egy félév nem tudom megfinanszírozni,csak ha dolgozom valahol...
A helyedben meggondolnám, hogy elmegyek valami multihoz call centerbe dolgozni, hogy legyen pénz, és közben lehet beiratkozni tanárképzésre, akármire.
UPC, Telekom, Telenor, Voda... előképzettség nem kell, belépéskor oktatnak. A tanári fizetéshez képest egy álom, intelligenciával meg szerintem bővel túlszárnyalod a mezőnyt.
Nem egy álomkarrier, de hagyna kicsit "levegőhöz jutni", amíg rendezed a dolgaid. Bár ha megtetszik, benne is maradhatsz.
De azok mellett lehet tanulni,nem ilyen tizensok órás melók?
Bár ha nem arról szól,hogy rá kell tukmálni előfizetéseket,vagy bármit emberekre,akkor lehet,nem rossz ötlet :)
Műszakok vannak, többnyire. Ha tizensok óra, akkor kevesebb napon kell melózni egy héten.
Azért ezt mondtam, mert nem kell szakmai előképzettség. Előfizetés elsózós meló szerintem nem dívik a telekommunikációban, de behajtás (jó napot, elmaradt a számlafizetéssel) jellegű lehet - de ezeket külön így hirdetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!