Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Súlyos fogyaték (pl: autoimmun...

Súlyos fogyaték (pl: autoimmun betegség) kedvezményét csak akkor veheti igénybe az ember, ha van jövedelme, munkaviszonya? Úgy értem, aki munkanélküli ellátást kap, vagy egyáltalán nincs jövedelme az nem tudja igénybe venni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 5. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:

közgyógyra gondolsz? Vagy milyen kedvezményre?

Nekem is autoimmun betegségem van már több, mint 15 éve, de túl jól (értsd átlagosan) keresek ahhoz, hogy közgyógyra tudjam megvenni a gyógyszereimet. Pedig életem végéig kell háromfélét szednem, nem olcsók, havonta több, mint 15e Ft.

2012. ápr. 5. 11:05
 2/6 A kérdező kommentje:
SZJA bevallásra gondoltam. Adóbevallásnál érvényesíthető?
2012. ápr. 5. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy már nem érvényesíthető, megszüntették

de azért a NAV felé megér egy telefont

2012. ápr. 5. 11:30
 4/6 A kérdező kommentje:
micsoda??? ezen ledöbbentem
2012. ápr. 5. 11:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Még van.

Adókedvezményt értelemszerűen csak akkor tudsz igénybe venni, ha van szja, amiből visszaigényelheted. Hogy milyen jövedelemre tekintettel fizetted, az mindegy. De adómentes jövedelemből vagy nulla jövedelemből nyilván nehéz lesz visszakérni, mivel negatív adó nem létezik.

2012. ápr. 6. 00:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Így már teljesen világos. Köszönöm!
2012. ápr. 6. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!