Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy legyen gyakorlata az...

Hogy legyen gyakorlata az embernek pályakezdőként, ha sehova nem veszik fel, mert nincs gyakorlata?

Figyelt kérdés
Csak szerintem ellentmondásos ez egy kicsit? Most akkor minden pályakezdő dolgozzon ingyen évekig, mert szinte mindenhol minimum 1 év tapasztalatot várnak el?
2014. júl. 15. 22:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem mérnök-informatikus a szakmán. Nulla gyakorlattal.

Egyelőre még semmit nem találtam. Mindenhova minimum 2-3 év gyakorlat kell.

2014. júl. 16. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezen nem kell meglepődni, szerintem ha ti alkalmaznátok valakit, ti is a gyakorlottat részesítenétek előnyben, ugyan úgy, mint bárki más. Kezdő pozíciót kell vállalni, kicsit megalkudni és onnan már könnyebb.
2014. júl. 16. 17:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha gazdasági végzettséggel rendelkezel, akkor viszonylag könnyebb helyzetben vagy. Nagyon sok cég keres gyakornokot, akik minimálbért fizetnek, különösebben nagy elvárások nélkül. Ha az átlagnál (jóval) magasabb szinten beszélsz (folyékonyan) angolul, egy vak lepkénél ügyesebben kezeled az Excelt akkor Big4 cégehez érdemes jelentkezni, rengeteg pályakezdőt vesznek fel akiknek főállású bért adnak 300 bruttó körül, cserébe viszont sokat gályázni.

Big4-on kívül amúgy ez érvényes a legtöbb multi cégre, csak esetleg a kevesebb túlóra némileg kevesebb fizetéssel is jár.

+1 a gazdasági területhez: Egyetemen pénzügy és számvitel szakra (főleg utóbbi) érdemes szerintem jelentkezni, ha még nem késő. A legtöbb multinál elvárás az interjúknál, hogy tudj mondani valamit a számviteli dolgokról.

2014. júl. 16. 20:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Úgy,hogy suli alatt elmész szépen dolgozni a képzésednek megfelelő helyre,keresed a lehetőségeket és nem kifogást.

Buli helyett inkább ezzel kellene foglalkozni és kapcsolatokat építeni sikeres karrierista emberekkel.

Ennyi,a HR-s nem érdekli old meg őt és a céget csak a profit érdekli,termelsz vagy nem,lesz_rja,hogy neked anyagi gondod van.

2014. júl. 22. 15:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Unalamas már ez a buli helyett duma...Orvosin,kutatózakokon pl buli helyett tanulás van...Éjjel is,meg hétvégén is.Karcos már ez a lemez
2014. júl. 22. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!