Szerintetek van a vidéknek jövője?
Szerintem is egyre kevesebb a lehetőség vidéken.
Én egy kis faluból származom, a város 20 km-re van innen. Ott van 2 gyár, az alacsonyabb képzettségű (nem diplomás) emberek oda járnak dolgozni. Aki nem, és fiatal, az pedig kimegy külföldre. Itt Ausztria a sláger, rengetegen mentek ki oda szezonra dolgozni szobalányként, pincérként. Aki így sem tud (vagy akar) elhelyezkedni és nő, az pedig gyerekeket szül.
Aki továbbtanult egyetemen, a többség Budapestre ment, és ott is maradt, mert itt nem találna munkát. Én is Pesten végeztem egyetemet, nem fogok hazaköltözni.
Nekem azért szomorú látni, hogy annak ellenére, hogy a közeli város azért fejlődik, szépülnek a terek, az üzletek, gyárak bezárnak, munkalehetőség nincs.
Ez egy baromság. Mert ilyen erővel Szombathelyen,Győrben,Pécsett is "paradztok" laknak.
Mert ugye ez is vidék....
Megyeszékhelyeken is van lehetőség. És még a nagyban lesajnált borsodban is van munkalehetőség. De akinek nem jó a 12órás gyári munka, az nyíiván azt fogja szajkózni hogy nincs munka.
Bp-en is van munkanélküliség, nem csak ez "tele világ céggel,sok a munka gyere fel" beidegződés.
A vidéken úgy lehetne segíteni, hogy nem szpatják az ottani egyetemeket. Nagyon sok párhuzamos képzést megszüntettek, miközben itt bp-n ugyanúgy vannak párhuzamos képzéseket nyújtó intézmények...
Talán ha egy-egy kar kifejezetten egy vidéki és egy Bp-i egyetemen működne akkor kicsit konszolidálódna a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!