Mennyi az annyi? Mennyiből lehet megélni?
Nem közömbös és lenéző, illetve flegma válasz érdekelne.
Köszönöm.
Attól hogy nagyok az igényeim nem biztos, hogy annyival is több Deák Ferkó landol a buxámban!!!!
A drágalátós szakértő kormányunk szerint 47ezerből meg lehet élni!
Ha ők mondják akkor biztos így van...
Szerintem 200 ezer Ft már egy korrekt életszínvonalat biztosít, innen már lehet építkezni, fejlődni és nem csak vegetálásra elég. Szerintem ez egy alap (tudom Magyarországon nem) amiből ellehet indulni és amikor az embernek lehet akarata az élete felett, hozhat döntéseket. Persze megint nem mindegy, hogy ezt egy olyan helyen keresi az ember ahol ténylegesen van előrehaladási lehetőség és a környezet is ösztönöz (pl. egy multinál pénzügyi területen) vagy egy gyártósor mellett ahol igen minimális a fejlődési lehetőség, nincs is rá motiváció és az ember egy egész életet elvegetál úgy, hogy visszanézve egy szempillantás volt az élete.
Elég sok szempontól függ (ahogy az első is írta, nem hiszem amúgy, hogy akár egy cseppnyi rosszindulat is volt benne), tehát ezt így nem lehet leegyszerűsíteni.
Nem mindegy, hogy Budapest, vidéki nagyváros, falu, kelet, nyugat, satöbbi. Nem mindegy, milyen kapcsolati tőkével rendelkezik az ember, pl. van-e fogorvos, ügyvéd, informatikus, sebész ismerőse az embernek, aki el tud intézni bizonyos ügyeket olcsóbban. Nem mindegy az sem, hogy albérletben kell-e lakni, vagy van saját ingatlanod, az sem, hogy annak mennyi a rezsije, hogy mennyit kell költened utazásra, gyógyszerre, stbstb. Egyszerűen túl sok tényező befolyásolja.
De mondjuk egy átlag saját tulajdonú budapesti lakásban, különösebb pluszköltségek nélkül, BKV-t használva, hitelek nélkül, szerintem 200 körül indul a relatíve kényelmes megélhetés.
Pintér belügyminiszter szerint meg lehet élni 47Ezerből vidéken !!!
Bp-en nem, de mivel a Bp-iek MSZP-s szavazók szerintük, ezért értünknem kár :/
Szerintük vidéken, nem kell fűteni pénzért, hanem szedsz fát, rőzsét és befűtesz így + ingyé kapsz haszonállatokat az önkormányzattól és azt fejed a tehenet a tej megvan a földeden termelsz zöldséget és azt eszed, akkor megvan a 47 ezer.
1:38-nál mondja hogy kap magot, malacot, kecskét meg állatoka és megél http://www.youtube.com/watch?v=LEaMNmUlpAk
Megnéztem a filmet és felháborodtam.
Vidéki vagyok, haszonállatokat nem tartunk, kábel tv van, 60Mpbs fölött van az internet kapcsolatunk, AMÚGY IS UGYANAKKOR KAPJUK AZ ÚJSÁGOT MINT A BP-iek, NINCS 5 PERCENKÉNT BUSZ 9 PERCENKÉNT VILLAMOS STB.,
Ez a pintér (meg még nagyon sokan) nem tudja milyen állatot tartani. Ö is azt gondolja, kell egy bekerített rész, néha dobok neki egy-két magot azt megvan a grill csirke.
Nem kéne a parkolással párhuzamot vonni, hogy Budapesten hely semmire sincs, de vidéken mindenre van!!!
És a füves udvart (náluk park) nem a Fő kert tartja rendben.
stb.
Amúgy Budapesten dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!