Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ne döljetek be, FIGYELEM a...

Ne döljetek be, FIGYELEM a külföldi munkavállalókat szervezetten verik át a magyar munkaközvetítők?

Figyelt kérdés
2X voltam kint Németországban 3 hónap szünettel és ne dőljetek be teszteltem a hirdetőket OLX,jófogás.Változó felhasználónevek de ugyan az a hirdetés.cserbenhagyó munkaközvetítők,feltűnően gyakran feltűnő ugyan azon álláshirdetések (ennyi kirúgás nem maradnak ott érdekes),elérhetetlen telefonok,ha Németországban vagyok márt nem is jó.

2014. júl. 10. 21:25
1 2
 11/12 anonim válasza:
11%
Fene tudja.....! Szidjátok itt a kínai éttermekbe kiközvetítő cégeket, de semmi objektív megközelítést nem látok. Én két céggel (feketén működnek) voltam kint, és volt melóm, szállásom, ennivalóm. A meló rettentően kemény volt, a szállás nagyon lerobbant, a kaja nagyon távol állt a hazai ízektől. Viszont hamar ki tudtam jutni, akár nyelvtudás nélkül is mehettem volna, hamar haza tudtam jönni, nem volt mindenféle kifogás, hogy miért most akarok hazautazni.
2015. jún. 30. 01:52
 12/12 anonim válasza:

Aki ezen gondolkodik vegyen fel minden beszélgetést ne csak a telefonbeszélgetést.Amit küldenek leveles dolgokat jegyezzétek fel és nyilvánosan aki ráfázik ossza meg.Itt a Magyarok meg külföldön megy a közhülyítés amit kint ki is használnak és olyan visszaélések vannak hogy józan ésszel ezt már fel sem lehet fogni.Én amikor voltam kint a levelezéseket a telefonbeszélgetéseket a személyes beszélgetéseket mint fel kellett volna venni és pár youtube videót és ezeket nyílvánosságra kelett volna hozni magát a dokumentált beszélgetéseket írásokat hogy lássák az emberek hogy itt milyen súlyos visszaélések vannak.Azt bánom hogy nem tettem meg de utólag mint a személyes beszélgetéseket mint a levelezéseket dokumentálni kellett volna és nyilvánosságra hozni.Ez egy nagyon nagy üzlet (tömeges népbutítás) hogy ezt beetették az emberekkel hogy nyelvtudásod nincs,nincsennek olyan szakmáid amiben van gyakorlatod ezért itthon nem kapsz irány külföld ott kolbászból van a kerítés,a pedáns osztrákok meg a vacak Magyar mentalitás zagyvaság.Itt saját tapasztalat a fizetés és az életszínvonal sookal jobb de az eberek,hivatalok,politika,munkahely,ugyan úgy az álláskeresés egy az egyben meg sorolhatnám ugyan azt kapod mint itt.Aki itt panaszkodik hogy nincs munkája és azért megy ki hogy ott azokkal az adottságokkal majd kapkodnak érte kint sírni fog mert ott jóval magasabb a mérce hogy a legaljább munkát is megkapd.

Kint Ausztriában,Németországban minden olyan munkában amit bárki eltud végezni dögivel van munkaerő kint éltem tapasztalatból mondom.Ha nincsennek olyan szakmáid amivel itthon is könnyen elhelyezkedsz Magyarországon is kapós vagy hiába beszéled jól a nyelvet nem fogsz munkát kapni sehol wc pucolónak sem fogsz kelleni.A leg életveszélyesebb leg utolsóbb munkára is sorba állnak kint a külföldiek. Ha nincsennek jó szakmáid amivel Magyarországon is kapós vagy abban több év gyakorlatod jó német nyelvtudásod autód (Autó kint alap követelmény akinek van autója azt veszik előnyben nincs az mint Magyarországon busszal bemegyek itt nem érdekli a munkaadókat ott igen).Ausztriába bemész egy munkahelyre megfogják kérdezni van e autód ha nincs az ott majdnem olyan mint ha odamennél egy munkahelyre és amikor kérik a gyakorlatot nem tudsz neki több évnyi gyakorlati idővel szolgálni.A másik dolog ha neked ott kint nincs fix munkád albérletet neked senki nem fog úgy adni hogy te azt nem tudod igazolni hogy fix munkahelyed van.És még ott is sokan állnak sorban albérletért főleg jobb helyeken ott is egy albérletnél is minden fogja őket érdekelni nem csak ilyen kérdések lesznek hogy donyhányzol, meg iszol e alkoholt meg hogy próbáltál e valaha kábítószert hanem jóformán egy élettörténetet kell előadnod és ha nem tetszik neki akkor keress máshol ha kapsz.Fix bejelentett lakás nélkül meg szóba se fog egyik munkaadó se veled állni.

Én vendéglátásban dolgozom itthon is dolgoztam,gyárakban és megjártam már Ausztriát Németországot is.Ezekkel a közvetítőkkel szintén van tapasztalatom úgyszintén ezekkel a munkaadókkal.Az ilyen neve nincs putri helyre keresünk egy embert el se érdemes indulni ezek szinte biztos hogy bukta.Ha nem írja ki valaki pontosan ide és ide keresünk embereket csak ilyen zagyva általánosságokat ír ezekkel foglalkozni nem érdemes.Külföldön Ausztriában és Németorszában az ilyen putri melókra milliom külföldi áll sorba és van miből vállogatniuk.Az első kérdésem nekem itt mindjárt az lenne konkrétan hova keresik hány embert.Ha általánosságban hírdet valaki és egy embert le akar valahova húrcolászni szóba sem szabad vele állni.Én kint dolgoztam több évet kapnak kint embert dögivel.Sokkal több munka van kint de a külföldiek odamennek és túlzottan tudnak ma már vállogatni. Vendéglátásban ilyen hogy konyhai kisegítő,mosogató, bármelyik munkahelyre bemész jóformán egy halom ember áll azért a munkáért sorban.Próbamunkákat ki se akarják fizetni gyakori trükk bankszámlára tudjuk csak utalni elkérik az adatokat és soha nem fog megérkezni.Fő szezonokat így húzzák ki végül senkit nem vesznek fel ma te,holnap te jösz,holnapután meg te és így a nehéz időszakokat végigcsinálják (ha jól is csinállod sajnos nem feleltél meg).Pékség,Cukrászat,Éttermek,Hotelek amikor több munka volt mint amit az állandó dolgozók elbírtak az Osztrák munkaadó mondta a szemembe három napot dolgoztatott. Előtted még öt embert nem fizettünk ki téged akkor miért fizetnénk ki (karácsonyi ujjévi időszakban történt amikor több munkájuk volt).Végül senkit nem vettek fel azért hírdették meg az állást hogy ott a szezonba legyenek beugrók.És most jön a hab a tortán ott fel is hívtam az AMS es hölgyet és valami oknál fogva közölte velem hogy ő ezt megteheti hogy nem fizet ki.5 ből 4 helyen ahol voltam vendéglátásban kint ezt elakarták játszani hogy nem akarják kifizetni.Szörnyű tény hogy a telefonbeszélgetéseket és az állásinterjúkat telefonnal fel kell venni mert megy kint a gazemberség.Ezt ami megy egyszerűen a telefonra kellett volna felvenni és kirakni az internetre mert ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem.És ezt kidolgozottan megcsinálják főleg külföldiekkel is hogy ezért leviszi másik országból oda végül mindenkinek azt mondja nem feleltél meg és senkit nem vesz fel.Nekem ezt pofátlanul a szemembe a munkaadó konkrétan megmondta.

A külföldre közvetítő állásközvetítők:Egyik tapasztalt példa amit saját szememmel láttam fog pl egy AMS es oldalt elkezd rajta válogatni azokat összegyűjti esetleg beszél a munkaadóval aki persze válogat a jelentkezők közül.Te megörülsz talált neked munkát oda le is mész és nekiáll dolgoztatni és ott jön a bukta az eredmény pár nap múlva el fog küldeni.Amikor ez megtörténik az állásközvetítő cserben hagy és amit ott megkerestél még az oda vissza utat sem fedezi, előtte fűt fát ígér kedves és segítőkész.Itt egyszerűen embereket visznek le egy próbamunkára akár egy másik országból és annyira kapnak embert hogy a legkisebb dologért elküldik.Itt a közvetítő sok esetben gyakorlatilag semmit nem tud a munkaadóról annyit tud ad szállást meg keres embert.A munkaadó sem tud rólad semmit te sem tudod kicsoda micsoda.

2015. okt. 19. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!