Sokáig nem találtam munkát, ezért lefelé kozmetikáztam
az önéletrajzom. Sokan csinálják ezt, hogy munkához
jussanak?
Figyelt kérdés
Az ELTE angol szakán végeztem, utána a BME szakfordítói képzését csináltam angol-francia nyelvpárral, felsőfokú orosz, olasz és német nyelvvizsgám van. Két éve keresek állandó munkát, de visszahívni nem szoktak, eddig egyszer fordult elő. Sajnos nem sok kapcsolatom van, így alkalmi fordításhoz is ritkán jutok, de ezzel még elvoltam valahogy. Mostanra viszont feladtam, behívtak 1-2 céghez interjúra, de ott úgy tudják, hogy csak érettségim van és középszintű angol nyelvtudásom, a többit nem írtam bele, hátha felvesznek recepciósnak. Általános dolog, hogy rontani kell az önéletrajzon ahhoz, hogy szóba álljanak veled?
2010. jan. 7. 00:37
1/8 anonim válasza:
Diploma hátránya. Manapság mindenki azt hiszi, hogy ha élni akarsz akkor diploma kell. Ez egy baromság. Most a mai világban nem a diplomásokból van hiány hanem a szakmunkásokból. Ajánlom, hogy végezz el tanfolyamon egy szakmát, mondjuk egy pincért vagy akámit. Biztos lehetsz benne hogy előbb lesz munkád mint 5 diplomával. Elvégzel egy jó szakmát, nyelvtudásod van, fogod magad és kimész külföldre. Én is ezt tettem, havi 400.000 Ft-ot keresek szamunkásként Ausztriában. Nincs se diplomám se nyelvvizsgám.
2010. jan. 7. 05:44
2/8 anonim válasza:
Rossz írányba mentél el.
Fordító sok van, de ha letennél egy felső fokú OKJ-s kereskedelmit, akkor elmehetnél kereskedőnek.
Pl orosz nyelvre nagyon sokat keresnek, a meló jó (nem házalni kell vagy ilyesmi hanem komoly munka, kötetlen munka idő), céges kocsi jó fizetés.
Gyakorlatilag a meglévő partnerekkel kell tárgyalni.
2010. jan. 7. 06:06
3/8 anonim válasza:
Az előző vagyok még.
Fordításról jut eszembe, a kiskapu könyvkiadó folyamatosan keres angol nyelvről fordítókat, igaz lehet hogy ezt vállalkozó ként, de hát az se rossz ha más nincs.
2010. jan. 7. 06:11
4/8 anonim válasza:
Hát igen, ergo túlképzett vagy és te is beléptél a diplomás munkanélküliek táborába.
Annak ellenére, hogy vidéken élek egy 30000es kisvárosban érettségivel és pénzügyi számviteli OKJ-s végzettséggel 1 hónap alatt találtam munkát. Ugye nem kapok diplomás minimálbért de ezzel már a cég is spórol. Nekem meg csak az számít, hogy legyen munkám. Ha ez 20-30000 kevesebb , mint a diplomásé, nem zvar:-)
2010. jan. 7. 07:22
5/8 anonim válasza:
Szerintem meg nem az önéletrajzodat kellene lekozmetikáznod és beérned (a nem semmi végzettségeddel) mindenféle szar melós állással. Többféle állásra kellene jelentkezned. A nyelvtudás kincs, nem is értem, hogyan nem találsz állást. Nekem van diplomám, viszont nyelvérzékem nincs, már mindent elfelejtettem amit eddig tanúltam a nyelvvizsgához. Nekem ezért nehéz állást találnom, mert mindenhová tárgyalóképes nyelvtudást kérnek. Rohamozz meg minden létező céget, amit csak találsz a telefonkönyvben, ne várj a hírdetésekre! Áraszd el a piacot az önéletrajzoddal. Idővel hátha lesz valami!
2010. jan. 7. 19:45
6/8 anonim válasza:
Ilyen nyelvtudással + ennyi tanulással ne menj recepciósnak.
Annyi jó állás van, amihez 3 felsőfok kell, egyetemek / főiskolák honlapjain is szoktak lenni hírdetések, vagy nézz el egy állásbörzére. Én is nehezen tudom elhinni h ilyen nehezen kapsz munkát
2010. jan. 8. 14:39
7/8 anonim válasza:
Add be pl. az önéletrajzodat az EDS Hungary-höz. Budapesten, a XI. kerületben van az irodájuk. A honlapjukon lehet hogy lehet is regisztálni. Csak idegen nyelven kiválóan beszélőket alkalmaznak, számítógépen kell pötyörészni egész nap, de kell hozzá agy is. Illetve telefonos idegennyelvű ügyfélszolgálaton lehet náluk dolgozni, azt kifejezetten szeretik, ha valaki több nyelven beszél, több hívást tud így fogadni. tök jó fizu van náluk. És más ugyan ilyen outsource-ing cég is van M.o.-n manapság a nyelvszakos bölcsészek itt dolgoznak.
2010. jan. 8. 19:01
8/8 anonim válasza:
Ez vmi vicc? Ha nem akkor egyet értek 01-07 19:45-tel és 01-08 14:39el. Lehet hogy sok fordító van, de én belefutok jó pár olyan hirdetésbe, hogy ilyen-olyan tolmácsot keresnek. Ennyi nyelvvel biztosan találsz vmi munkát, amúgy meg külföldön esélyesebb sztem is elhelyezedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!