Nem baj, hogy a kezdő Önéletrajzom 2 oldalas lett? (Lent)
Nem tudom,hogy nem-e túlzás a két oldal,mert sokan mondták,hogy nekik bőven elég volt egy oldal.
írtam a suliimról,igaz sok volt aztán a tapasztalataimról,készségeimről,hobbi,és jogsi nyelv egyebek.
de baj.
nem fogják elolvasni.
tieden kívül lesz még egy halom cv a hr-es asztalán. mind egy oldalas, tömör, lényegre törő. a tied a papírkosárban fog landolni. főleg kezdőként.
majd sokéves szakmai tapasztalattal esetleg megengedhetsz magadnak két oldalt. most nem. már ha dolgozni akarsz.
Értem,de volt vagy 7 különböző iskolám,akkor azokat ne írjam mind bele?
Amúgy így is 14-es betűméretet használok
A szakmai tapasztalat is kitesz negyed oldt,tehát a suliikkal és a tapasztalatt már benne van az elsö oldal.
Következö oldalon már csak ilyenek vannak,hogy készségek,hobbiszabadidöés egyéb tevékenységek:jogsi nyelv
Miért 14.es betűméret? 12-est szoktak általában.
Hobbi miért lényeges?
Ahova több száz életrajz érkezik be, ott nem fogják elolvasni az összeset, mert nincs rá kapacitás. Ha egy CV nem tömör, lényegre törő, feltételezhetik, hogy az írója se az.
Mikor volt az a 7 különböző iskola? Ugye azt tudod, hogy bőven elég csak a középiskoláig írni? Senkit nem érdekel, hova jártál alsóban iskolába.
Szakmai tapasztalat oké, az kell.
Hobbi, szabadidő - itt sem mindegy, mit írsz. Alapszabály: csak ami a munkához fontos. És röviden. Jogsi, nyelv kell, de egy mondatban el lehet intézni őket.
Egy ilyen önéletrajz nem szabadna, hogy egy oldalnál hosszabb legyen. Húzd ki belőle a felesleget. Biztos, hogy sok ilyen van, azokra semmi szükség.
Nem vagyok HR-es de kis családi cégben dolgozom, aminek azért több 100 milla forgalma van egy évben. (Azért írtam ezt az infót, hogy lásd: komolyan vehetsz.)
Ha állást hirdettünk meg, az első, amit megnézünk a nyelvtudás, ami persze nem sokat jelent, de pl. az alapfokosokat már félre is tettük, a magasabbaknak esetleg adunk egy esélyt, hogy tovább olvassuk az önéletrajzot.
A 2 oldal valóban sok! A sulikat elég gondolatjellel felsorolni úgy, hogy a legújabbal kezded és valóban csak a középsuliig. Nem tudom mi az a 7 suli, amit szerepeltetsz, de nagyon nem jó, ha túl sok az iskola, főleg, ha nem vágnak egybe. Bizonytalanságra utal. Attól is függ, hány éves vagy. Ha mondjuk már 27 vagy és még mindig csak iskolát tudsz felmutatni, az nem túl jó. Idegenforgalmis vagy? Csak mert főleg ott szokott gyakorlat lenni. Ha irodai munkát keresel, de ifó-s gyakorlatod van, azt kár is nagyon részletezni, csak nagyjából sorold fel, hogy ne nagyon legyen "lyukas" időszak. Ha hagysz lyukas időszakot, ami nem feltétlenül gond, akkor számíts rá, hogy ha behívnak, rákérdeznek, szóval találj ki valami értelmeset.
Fontos még a számítógép kezelése, de hiába írod bele, hogy jól kezeled, mert 5 perc alatt lejön az ellenkezője. Szóval nézz magadba és gyakorolj, ha kell!
Ha olyan munkahelyet keresel, ami egybe vág a gyakorlataiddal, akkor 1-2 mondatban részletezheted a gyakorlati munkáidat is, de ne legyen regény.
Hidd el több 100 önéletrajz érkezik be és nem nagyon olvassák végig a regényeket, főleg mert azonnal átlátják, hogy nem nagyon lehet tartalma a pályakezdőséged miatt.
A hobbin már nem múlik, szerintem azt hagyhatod (elviekben egy sor), főleg, ha nem olvasás, meg sport, hanem valami érdekes is van közte, mert a hobbi is mutat valamit az emberből.
Fénykép mindenképp legyen!!! És tényleg ne 14-es betűméret. Gondolom éppen azért tetted ilyen nagyra, hogy 2 oldal legyen. :)
És ha a hirdetésben kikötik, hogy írj fizetési igényt, akkor azt sem szabad lehagynod, mert ha nincs benne, azonnal félredobják.
Ha nem kérik, akkor nem feltétlenül kell beletenned, mert a fizetési igényedhez majdnem pontosan tudnod kell a munkakörödet. Szóval, ha interjún rákérdeznek, visszakérdezhetsz a munkakörödről (ha addig nem jött szóba), mert ez értelmes gondolkodásra utal.
Bocs a hosszú válaszért. :)
Speciel én a motivációs leveleket sem olvasom el. Nem azért mert nem szeretek olvasni :), de kész időpazarlás, hiszen az egy "sablonos" rizsa.
A munkáltatónak tények kellenek, ami az önéletrajzban benne van.
Ettől függetlenül írj motivációs levelet, de szerintem fél oldalnál ne legyen több.
Véleményem szerint komolyabb, magasabb beosztású állásoknál veszik figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!