Ez az állás kamu lehet? Kártyának lent részletezett adatait meg lehet adni?
Kiegészítő keresetnek találtam egy jónak tűnő hirdetést. A jelentkezési laphoz kérték a kártya számát, a kártya lejáratának dátumát illetve a ccv kódot. (Mert kártyára történik majd az átutalás)
Én a számlaszámomat adtam meg azt hittem az kell, de szóltak h nem arra van szükségük hanem ami a kártya elején van feltüntetve, 16 számjegyű kód.
Valóságos lehet ez az állás? Ha megadom a 16 jegyű kódot, meg a többi adat ismeretében hozzá férhetnek a kártyámhoz? :O
Értem. Óóó :/ akkor jó hogy nem adtam meg!
De akkor is tudnak vásárolni ha nem tudják a kódot? Ez elég veszélyes mert így ha valaki elhagyja a kártyáját akkor pin kód nélkül is vásárolhatnak róla? :O :(
"Mert kártyára történik majd az átutalás"
Kártyára nem lehet utalni! Csak bankszámlára lehet utalni, a kártya csak egy eszköz, amivel hozzáférsz a számlán levő pénzhez, ezért kellettek volna nekik a kártya adatai, hogy lenyúlják a pénzedet.
Köszönöm a gyors válaszaitokat!
Remélem nem lesz így bajom belőle hogy a számlaszámot és a cvv-t tudják :(
Bankkártya adatokat csak és kizárólag fizetésnél, megbízható, ismert renszereknek adunk át, teljesen elektronikusan. Embernek soha nem küldünk semmit.
Azt javaslom, jelentsd fel őket a rendőrségen, ez nem csip-csup ügy.
"Remélem nem lesz így bajom belőle hogy a számlaszámot és a cvv-t tudják"
Valószínűleg nem, de azért máris jelentsd a bankodnak a történteket.
A kártya számát SOHA nem szabad megadni, erre nem is lehet utalni, csak bankszámlára.
Ha inteneten vásárolsz, csak akkor írd be ezt a számot, ha az oldal alján ott a kis "lakat". Ez biztosítja, hogy CSAK a gép, éa nem emberek látják a számodat.
Közöld a bankoddal azt is, hogy egy ilyen szélhámos bandát találtál, és hogy mivel "kecsegtetnek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!