Most komolyan 83. 000 Ft nettó fizuja van a diplomás közalkalmazottnak? Vagy valamit rosszul tudok?
Most végeztem egyetemi tanulmányaimmal (Vegyész MSc.). Lehetőséget kaptam a Magyar Tudományos Akadémián dolgozni mint tudományos segédmunkatárs. A bértábla szerint 127.000 Ft a fizetésem.
De mint utólag megtudtam ez bruttó. Namost a 127000 Ft sem nagy összeg ha az ember önállóan akar élni (albi, miegymás) de ez a 83000 ledöbbentett. Ebből egy ember nem tud megélni. Ez létezik? Valaki avasson már be... A sírás határán vagyok.. 24/F
Rossz látni a válaszokat.
1.Vagy a rosszindulat beszél az emberekből.
2.Vagy gyökerek és még komolyan örülnek, h egy diplomás az MTA-n 90 ezret se kap.
Mert mi az, h kevesli.
Pont ezért jár itt az ország, mert nem állnak ki magukért az emberek.
A leghülyébb ráadásul profitról beszél.
Mi lesz a következő?
Gyújtsuk fel az MMA-t??:)
Szerencsére a helyzet nem ilyen rossz. Egyrészt látod, hogy a többiek is tájékozatlanok, mert ők sem tudják, hogy nem, nem ennyit keresel. (btw. a tudsegmunk nem segédmunkás, és az MTA nem MMA :D )
Másrészt tényleg többet keresel: tudsegmunk. ugyanis nem közalkalmazotti bértábla szerint kapja a fizetését, hanem az oktatói-kutatói bértábla szerint. Így (4 éve) 174900 a bruttó, 114 körüli a nettó. Ha a TTK-ra vettek fel, akkor elvileg 5-10E ft cafeteria jön még, utalványban, vagy SZÉP kártyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!