Csak én látom ennyire sötéten a dolgokat vagy tényleg ennyire gáz a helyzet a munkaerőpiacon?
Főiskolai végzettséggel, nyelvvizsgával, gyakorlattal rendelkezem, félig meddig pályakezdő vagyok.
Szomorúan látom azt, hogy amiért 3 évet tanultam azért most 70-100 ezer Ft-okat fizetnek. Néha annyira elszomorít a dolog, hogy ezért "megérte" fizetős iskolába járni és tanulni. Hiába van végzettségem, rájöttem arra, hogy tanulnom kell még valami szakmát, mert ezzel semmit sem érek.
Nekem 3szakmám van, mégse megyek velük semmire, mert nincs bennük tapasztalatom.
utóbbi 1 millába fájt összesen. azért végeztem el, mert nem egy betanított szalagmunkás akartam lenni, de betanított szalagmunkásként többet keresek mint a szakmámban.
Ennyit erről!
Én a részemről megtettem amit tudtam, a többi nem rajtam múlik!
"Főiskolai végzettséggel, nyelvvizsgával, gyakorlattal rendelkezem"
Nesze semmi, fogd meg jól...
1. Milyen végzettség? Melyik intézményben szerezte?
2. A nyelvvizsga senkit nem érdekel, az csak arra jó, hogy az ember kitegye a polcra, és ámítsa vele saját magát.
Tud tárgyalni az adott nyelven? Tud ügyet intézni egy külföldi okmányirodában / bankban? Tudna az adott idegen nyelven érvelni, vitázni? El tudja mondani az adott idegen nyelven, miért vannak rossz helyzetben a devizahitelesek?
3. A Corvinuson végzett, vagy az Edutuson? Hasonlóan hangzik, pedig mekkora a különbség...
4. A gyakorlatot hol szerezte? Mik voltak a feladatai? Mennyi időt töltött ott? Esetleg van referenciája?
Na, ezeket kellene megválaszolni.
Talán az a legelső dolog, hogy egyáltalán felvegyenek valahová, ahol megkeresheted a 70-100 ezer Forintod.
Az tényleg nem mindegy milyen végzettséged van és milyen nyelven milyen szinten tudsz, ezek sokkal fontosabbak annál, hogy van valamilyen főiskolai diplomád és nyelvvizsgád. Nem a papír számít hanem a tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!