Most fogok végezni s PSZF-en számvitel szakirányon. Lehetőségem lenne egy nagy könyvelőirodánál 250br-ért könyvelősködni, illetve egyik big4-nál 350brért könyvvizsgálói asszisztenskedni. Melyiket válasszam?
Én a bruttó 350-t választanám. A pénz az nagyúr:)
Egyébként nálunk a könyvelőket is széthajtják.
Hát ha a tanulást is fizetik, és amúgy is tanulnál, akkor az a 250 e, nem is 250 e.
Másik oldal: Ha most fogsz végezni, gondolom fiatal vagy. Ilyenkor még 2-3 évet simán bírsz jól meghajtva is, és anyagilag meg tudod alapozni a jövőd. A könyvelőirodai tapasztalatot majd azután a 2-3 év széthajtottság után is meg tudod szerezni, az ilyen multik után biztos felvesznek egy könyvelő irodába is. (engem is felvennének most is, pedig csak pénzügyes tapasztalatom van cégeknél)
Szóval 2-3 év agyonhajtás fiatalon nem veszélyes. Annál többet már nem bír a szervezet, jelentkeznek problémát, (na ott kell abbahagyni), az első tüneteknél. Illetve gondolom lány vagy. Ez a kérdés még attól is függ, hogy mindenképp akarsz -e még tanulni.(ha igen, akkor érdemesebb a könyvelőirodát választani, pénzt meg időt is adnak a tanulásra) Meg főképp függ a családi állapottól.
Amit még saját tapasztalatból írnék neked: én 5 éve dolgozom pénzügyi területen, éjjel-nappal hétvégén is csináltam, az elején nagyon jól kerestem, aztán pár éve már nem. Most léptem ki, mert míg egyedülálló voltam,nem zavartak a túlórák, fizikailag is bírtam, pedig én is járok még mellette suliba már 4. éve, lelkileg is bírtam, örömöt okozott a munka. De pár hónapja férjhez mentem (előtte nem laktunk együtt ketten) és beindult a házimunka, a családi élet komolyabban. Na, azt már nem bírta a szervezetem, és először az volt a tünet, hogy 6 héten át egyik kis betegségből estem a másikba, majd végül már a szívem is fájt, és lezsibbadt a bal karom a túlterheléstől. (én szabályosan két ember munkáját láttam el, mert szülni ment kolleganőm, és nem jött helyette más)
És akkor most szépen fogtam a kabátom, és hello. Keresek állást.
De ebből csak annyit akarok kihozni, hogy sz.tem, ha egyedül vagy, nyugodtan választhatod a multit pár évig, meg ha nem akarsz tanulni minden áron. Meg ha még nincs lakásod, kocsid, mert most ezeket meg tudod szerezni.
Sok sikert!
Én könyvelő vagyok, nettó 100-ért... szóval gondolhatod nekem mennyire fáj... és széthajtják a belemet. Egyetemi diplomám van.
Neked meg bazi nagy mákod!
Válaszd a több fizetést. Sokkal nagyobb előrelépési lehetőséged van egy könyvvizsgáló cégnél.
Most ragadd meg a lehetőséget!!!
Én fél éve keresek állást és semmi...
Nekem sincs időm tanfolyamokra járni, mert mint írtam sokat dolgozok, és a felét se keresem mint Te kereshetnéd!
De nehogy már sajnáljunk itt... Ha van eszed, akkor használd. Ha nem akkor meg tök mindegy ki mit mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!