Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most fogok végezni s PSZF-en...

Most fogok végezni s PSZF-en számvitel szakirányon. Lehetőségem lenne egy nagy könyvelőirodánál 250br-ért könyvelősködni, illetve egyik big4-nál 350brért könyvvizsgálói asszisztenskedni. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Könyvelőirodában sokkal több tapasztalatot lehet szerezni azt mondják mint egy multinál. Viszont nekem nagyon fáj ez a -100e br :). Könyvizsgáló cégeknél (KPMG,PWC,Process,BDO) meg széthajtják az embereket pár év alatt. Ezekből mi igaz????
2010. jan. 4. 12:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Én a bruttó 350-t választanám. A pénz az nagyúr:)

Egyébként nálunk a könyvelőket is széthajtják.

2010. jan. 4. 13:02
 2/19 A kérdező kommentje:
Persze nekem is nagyon kell a pénz de ilyen áron nem biztos. A könyvelőirodánál 14 havi fizetés van + 4kor fogom a kabátom és csá. Tanulást is fizetik (könyvvizsgálói képzés) Ezért vacillálok.
2010. jan. 4. 14:32
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Hát ha a tanulást is fizetik, és amúgy is tanulnál, akkor az a 250 e, nem is 250 e.

Másik oldal: Ha most fogsz végezni, gondolom fiatal vagy. Ilyenkor még 2-3 évet simán bírsz jól meghajtva is, és anyagilag meg tudod alapozni a jövőd. A könyvelőirodai tapasztalatot majd azután a 2-3 év széthajtottság után is meg tudod szerezni, az ilyen multik után biztos felvesznek egy könyvelő irodába is. (engem is felvennének most is, pedig csak pénzügyes tapasztalatom van cégeknél)

Szóval 2-3 év agyonhajtás fiatalon nem veszélyes. Annál többet már nem bír a szervezet, jelentkeznek problémát, (na ott kell abbahagyni), az első tüneteknél. Illetve gondolom lány vagy. Ez a kérdés még attól is függ, hogy mindenképp akarsz -e még tanulni.(ha igen, akkor érdemesebb a könyvelőirodát választani, pénzt meg időt is adnak a tanulásra) Meg főképp függ a családi állapottól.

Amit még saját tapasztalatból írnék neked: én 5 éve dolgozom pénzügyi területen, éjjel-nappal hétvégén is csináltam, az elején nagyon jól kerestem, aztán pár éve már nem. Most léptem ki, mert míg egyedülálló voltam,nem zavartak a túlórák, fizikailag is bírtam, pedig én is járok még mellette suliba már 4. éve, lelkileg is bírtam, örömöt okozott a munka. De pár hónapja férjhez mentem (előtte nem laktunk együtt ketten) és beindult a házimunka, a családi élet komolyabban. Na, azt már nem bírta a szervezetem, és először az volt a tünet, hogy 6 héten át egyik kis betegségből estem a másikba, majd végül már a szívem is fájt, és lezsibbadt a bal karom a túlterheléstől. (én szabályosan két ember munkáját láttam el, mert szülni ment kolleganőm, és nem jött helyette más)

És akkor most szépen fogtam a kabátom, és hello. Keresek állást.

De ebből csak annyit akarok kihozni, hogy sz.tem, ha egyedül vagy, nyugodtan választhatod a multit pár évig, meg ha nem akarsz tanulni minden áron. Meg ha még nincs lakásod, kocsid, mert most ezeket meg tudod szerezni.

Sok sikert!

2010. jan. 5. 08:52
 4/19 A kérdező kommentje:
23 Éves fiú vagyok :). Ház, kocsi van. Viszont sosem árt az a +100. Széthajtani egyáltalán nem akarom magam. 5 éve tartós kapcsolatom van és nekem többet ér a család mint +xft. Terveim azok lennének hogy pár év könyvelőiroda + könyvvizsgálói oklevél. Aztán pár év multi. Utána saját könyvelőiroda. Csak minél több véleményt szeretnék megtudni mert így könnyebb döntést hozni. Köszönöm az eddigi válaszotokat és várom a többit :)
2010. jan. 5. 09:41
 5/19 anonim válasza:
72%

Én könyvelő vagyok, nettó 100-ért... szóval gondolhatod nekem mennyire fáj... és széthajtják a belemet. Egyetemi diplomám van.

Neked meg bazi nagy mákod!

Válaszd a több fizetést. Sokkal nagyobb előrelépési lehetőséged van egy könyvvizsgáló cégnél.

Most ragadd meg a lehetőséget!!!

Én fél éve keresek állást és semmi...

2010. jan. 6. 15:38
 6/19 A kérdező kommentje:
Jah csak KPMG-nél meló mellett biztos se időm se ambícióm nem lenne elvégezni egy könyvvizsgálói tanfolyamot (3év).
2010. jan. 7. 19:36
 7/19 anonim válasza:

Nekem sincs időm tanfolyamokra járni, mert mint írtam sokat dolgozok, és a felét se keresem mint Te kereshetnéd!

De nehogy már sajnáljunk itt... Ha van eszed, akkor használd. Ha nem akkor meg tök mindegy ki mit mond!

2010. jan. 8. 07:52
 8/19 anonim válasza:
Szia, kíváncsi lennék végül hogy döntöttél? (Elképzelhető, hogy a közeljövőben én is hasonló döntési helyzetbe kerülök, és érdekelnének a tapasztalataid.)
2010. jan. 30. 17:40
 9/19 A kérdező kommentje:
A könyvelő irodát választottam. Nem akarom szarrá hajtani magam. A könyvvizsgálói tanulmányaimat is fizetik és rengeteget lehet szakmailag tanulni, viszont a kpmg-nél 14-16 mellett kétlem h lenne erőm tanulni. Ha meg azt nézed h egy idő után előre akarsz lépni akkor már be tudod írni h teljeskörű könyvelői munkát csináltál egy neves könyvelőirodánál 4 évig. Szóval egy multinál simán lehetsz főkönyvelő míg könyvvizsgálói asszisztensként közöd nem lesz elég sok mindenhez. Sztem az eléggé droid munka
2010. jan. 31. 13:28
 10/19 anonim ***** válasza:
azóta mi történt?
2014. júl. 15. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!