A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint százezres többlet is lehet egy diploma miatt a fizetésben-és akkor mi a helyzet a diplomás közmunkásokkal munkanélküliekkel?
Százezrekben mérhető havi pluszt jelent a diploma
FN24
Mi a helyzet az olyanonnakl mint én: kettő diploma a zsebben (két egyetemi) ott egy megkezdett phd képzés és mindezzel a hátsóm törölhetem. Másfél éves kyínlódás után mely alatt havi 20.000-ért szórólapoztam feketén, meg besegítettem építkezésen havi pár tízezerért, végül közmunkás lettem 47-ért egy hónapban.
Majd ez is véget ért, és végül LETT állás. Biztonsági őr lettem minimálbérért napi 6 órás bejelentés, 10-12 vagy 24/48-as munka (napi 6 órával...).
De ez is csak azért mert gyorsan elvégeztem a vagyonőri OKJ-t (az kellett a két diploma mellé ugye). Ha nem végeztem volna, most a parkban söpörnék havi 47-ért a közmunkásokkal.
Na most az ilyenek mint én hol vannak a statisztikában?
Igaz még a mondás amit a cikkben idéznek?
Tanulj fiam, mert különben WC-pucoló sem lesz belőled!
Szerintem ez így igaz: NE tanulj fiam, mert sok diplomával még wc pucolónak se kellesz majd!
(ugyanis jelentkeztem takarítónak-feltétel 8 általános, erkölcsi biz. nem kellettem. biztos azért mert nem volt meg a 8 általános, helyette a diplomámat mellékeltem a jelentkezéshez)
hogyne!
apukám, a hülyék nem erre laknak.
>>>>
. Bölcsészdiplomákkal (köztük a mindenki által előszeretettel rugdosott szabad bölcsészettel) 1 hónap alatt találtam 230 nettót fizető munkát 2
kérlek.
újpesti klik egy általános iskolája.
elmész megnézed.
mondjuk most hogy vége a tanévnek, már nyilván nem mosogat-nincs mit.
>>>
És mutass már egy mosogató mérnököt...
khm.
btto 100.
Több mint 1900 diplomás dolgozik közmunkásként az országban a júliusi adatok szerint
ez azóta 3-4x lett-ksh.
nézz utána.
Diplomával utcaseprőként: hol dolgoznak a közmunkások?
szóval 2 az országban. na igen.
HÁNYSZOR KETTŐ?
>>>
s attól, mert te ismersz magadon kívül még 2 diplomás közmunkást,
az 553 ezer regisztrált álláskereső közül 31 ezer ember (5,6 %) rendelkezett diplomával. A pályakezdő munkanélküliek között még magasabb (7 %) volt felsőfokú végzettségűek aránya.
na ez igaz.
sajnos elvesztettem a térképet a bolthoz ahol az optimizmust árulják. de ha lenne is térkép nincs pénzem venni...
anno a tanulmányaim alatt tele voltam vele. azóta 100%-ban kikopott az optimizmusom.
és nem is fog már visszajönni soha az életben.
persze ha valaki elmagyarázná mégis mi a lóf**ért legyek optimista annak földig hajolok.
érdekelne!
a karriertanácsadó is ezt pofázta: legyek optimista nézzem pozitívan a dolgokat!
erre fogtam és a péntácámat az asztalra borítottam. cseszd meg legyél TE optimista. jár a pofád a jól fizteő kamu állásban. legyél optimista azzal a marék apróval ami itt van az asztalon. mutasd meg hogy kell és majd követlek!
>>>
meg egy rakás optimizmus,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!