Közalkalmazott informatikusként mennyi az esély az előrelépésre?
kicsit meg vagy kutyulva.
te most a közszférában dolgozol, versenyszférában akkor fogsz ha találsz ÚJ munkahelyet ami nem a közszférában van.
Közszférában az előrelépés mármint a "rang" szerinti többnyire seggnyalással működik és csókossággal.
Amit tehetsz, max az, hogy papírokat szerzel. Diploma, nyelvvizsga, ilyesmik, amivel a bértáblában jobb helyre kerülsz.
Programozást ne úgy kezdjed, hogy 3 különböző nyelvet tolsz. Megzavar. Válassz ki egyet. A php könnyű, de sokan csinálják, viszont könnyű vele melót találni még szabadúszóként. De ha pistike leszel, akkor még azzal se.
C++ jó, de inkább C# és .NET.
JAVA talán a legjobb választás, de a legnehezebb is. Ha azt jól megtanulod, akkor zsíros állást kaphatsz.
Ha pedig rendszergazdaként ász vagy, akkor azzal is van esélyed.
Ez azt jelenti, hogy felejtsed el a grafikai felületet, kenjed vágjad a bash-t és a legtöbb alap programot fejből tudjad telepíteni és konfgurálni (apache, php, postfix, ftp-k, stb stb...)
Ismerj több disztrót is (debian, ubi, redhat, centos)
Ha azt mondják neked, hogy mentsed le a szervert minden egyes nap egy másik szerverre időzített futtatással éjjelente ssh-n keresztül, úgy, hogy legye 1 hétre visszamenőleg mindig fix csomagolt mentés, plusz az előző 6 havi (rotálva, remélem jó szót használok) akkor azt te pár óra alatt megcsinálod.
Használható Java vagy C# tudással simán kapsz Budapesten állást 200 nettó felett, nulla tényleges fejlesztési tapasztalattal, de ehhez nem ismerkedni kell a nyelvvel, hanem álmodból is felébresztve tudni az alapokat és nagyon motiváltnak kell lenni a további tanulásra.
A fővárosban rendszergazdaként is nagyon kevésnek tűnik ez a pénz, én egy 50 fős cégnél Windows adminisztrátorként és infrastruktúra fejlesztőként (AD, Win7, Office, CISCO CCNA) diákmunkában heti 20 órában nettó 50-et kaptam. Ez mondjuk jóval több, mint az átlag diákmeló, de eleget tudtam a teljesen önálló munkavégzéshez.
Vidéken nem tudom, mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!