Most van bármi értelme bemennem a munkaügyi központba?
Figyelt kérdés
Szüleim erősködnek hogy menjek be a munkaügyi központba, csak nem igazán értem, meg szerintem ők sem hogy miért. Következő a szituáció 05.19.-vel megszűnt a tanulói jogviszonyom, de már találtam munkát ahol 07.01-n kezdek ha minden igaz. Most azért akarják hogy bemenjek hogy megtudakoljam hogy van e valami teendő mert egy hónapig most még is munka nélküli vagyok. Van 8 hónap munkaviszonyom szakmai gyakorlatból. Na ott kaptam egy ilyen sok oldalas hivatalos papírt, hogy én ott dolgoztam, meg ilyen egészségbiztosítási papírt, amibe ugye benne vana cégnek a pecsétje. meg ezen a több oldalas hivatalos papíron amit a gyakorlati helyemtől kaptam hogy megszünt a munkaviszonyom van egy ilyen:Igazolólap az álláskeresési segély megállapításához. Na ezt is jól meglovagolták hogy pláne mennyek be mert hogy hátha erre az egy hónapra is adnának valami kis pénzt vagy mittomén... Szóval van bármi értelme annak hogy holnap bemegyek egy ilyen ügyintézőhöz vagy nagy szemekkel fog rámnézni hogy most akkor még is mit akar ez a hülye?2014. jún. 4. 21:10
1/1 anonim válasza:
Értelme nincs, nem fog nagy szemekkel nézni.
Álláskeresési járadékra amúgy sem vagy jogosult, azt a bizonyos papírt még akkor is köteles a munkáltató kiadni, ha ez így van.
A pályakezdők azért szoktak regisztrálni ellátás nélkül is a munkaügyi hivatalban, mert ilyen esetben is fizetik az álláskereséssel kapcsolatos utazási költséget, valamint - adott esetben - hasznos lehet maga a regisztrált álláskeresői státusz.
De ha Te tényleg július 01-jével munkába állsz, akkor sok értelme nincs, én sem mennék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!