HA letagadom a diplomámat milyen következményekkel számoljak?
Nyílván nem fognak megbüntetni nem is erre gondolok.
Azt veszem észre hogy diplomával is rohadt nehéz elhelyezkedni.
Pályakezdő vagyok csak szakmai tapasztalattal rendelkezem.
Egy irodai munkához már elég a gimnáziumi végzettség.
Eddig sehova sem hívtak be.
HA kiveszem az önéletrajzomból az egyetemi végzettségemet egy hatalmas űr keletkezik.
A szakmai gyakorlat rész eltűnik mivel azt egyetemistakét végeztem el.
Mi mást írhatnék az önéletrajzomba?
Esetleg ha behívnának és rákérdeznek,hogy maga 2008-tól mit csinált akkor mit mondjak?
HOgyan lehet ezt a részt okosan kikerülni?
VAlahogy azt se szeretném, hogy összevissza hazudozom és mégsincs diplomám.NEm célom becsapni a munkáltatót mert nem hiszem,hoyg ezzel jó benyomást keltenék.
Hihetetlen, komolyan helyre meg nem tudok bejutni mert oda már többéves releváns tapasztalattl rendelekzőeket keresnek.Ezért megfelelne az asszisztensi munka is dehát sajnos oda I am to smart.
Ti hogy vagytok ezzel? Tényleg ennyire elkeserítő a helyzet?
Nem tudom te hol szoktál állás után nézelődni de nálam meg pontosan a fordítottja a helyzet.
Recepciós voltam és van egy kitűnőre elvégzett ügyintéző titkári okj-s tanfolyamom.
Szinte kétnaponta botlok bele jó állásokba, ahol diplomát kérnek himbi-limbi munkára, amit én is el tudnék végezni.
/recepció, adminisztráció, asszisztencia/.
Sokszor el is durran az agyam ettől a diploma mániától.
Ha letagadod nem lesz következménye sokszor a munkaügyisek is mondanak ilyet.
De nem érdemes. Légy büszke a diplomádra biztos sokat izzadtál vele. Hidd el vannak helyek, ahol pont ez kell.
Szerintem ne add fel. Regisztrálj be minden lehetséges oldalra egy pöpec kis önéletrajzzal és motivációs levéllel. A szakmai gyakorlat az már tapasztalatnak számít.
Írd le, mit csináltál, milyen programot stb.-t használtál, mik az erősségeid és indokold is meg mert a szimpla felsorolásokat nem veszik komolyan.
A Grafton pont ilyen manikűrözött, diploma mániás oldal oda már fel se megyek az esti érettségimmel.
De a Professionon is rengeteg dipis állás van.
Mellesleg ajánlanám neked, hogy nézz ki néhány nagyobb, nevesebb céget, vállalkozást hívd fel őket, kérdezd meg a munkaügyis vagy hr-es nevét azzal a felkiáltással, hogy egy levelet küldenél neki és tudni szeretnéd, hogy szólítsd meg. Nekem ez bejött, mindig megmondják nem titok a titkárnők is rákérdeznek ha ismeretlennek írnának levelet.
Szóval kéretlenül is küldözgesd az önéletrajzod ha van üresedés a válogatási sorrend a következő:
- belső munkatárs
- munkatárs ismerőse
- bent lévő önéletrajzok áttekintése, hogy nehogy beleszakadjanak a netes kutatásba
- fejvadász/állásközvetítő cégek
- nyilvános hirdetés
Szóval küldd el a papírjaidat és kérdd meg őket ha van üresedés akkor vegyék figyelembe az önéletrajzodat.
Ez mindennapos dolog a jobb cégekhez naponta több önéletrajz is érkezik ezért sok állást meg sem hirdetnek.
Nekem vagy 10-féle önéletrajzom van alapból. Mindig az aktuális álláshirdetéshez igazítom. Ha kell "letagadok" benne, ha kell beleírom.
Volt, hogy rákérdeztek, akkor bevallottam, és közöltem, azért nem tüntettem fel, mert nem konkrétan olyan végzettségű embert kerestek.
Olyan lavírozásokat csinálok az önéletrajzomban, hogy csak na...:)
Én az évek során sok szakmai végzettséggel rendelkező emberke után tettem rendbe a "művét". Néha döbbenet volt, amiket tapasztaltam egy olyantól, aki képzettségben felettem kellett volna, hogy álljon.
Dehát manapság a papírforma a mérvadó, nem az, hogy akarom, és tudom is csinálni.
És igen, ennyire elkeserítő a helyzet...
Mindig mondják ,hogy el kell adnod magad a piacon. Ugye ezt azt jelenti ,hogy szépíteni, tódítani ,elhallgatni, kozmetikázni kell dolgokat. Magyarán ügyesen hazudni . Az nyer aki ebben ügyesebb.No meg a csókosok ,de az más tészta..
Mert ha igazat mondod esélyed sincs.
"Miért a mi cégünket választotta? - A tieteket??Ez volt a 114. ahová random beadtam a jelentkezésem.Mert ez van közel és kell a pénz,mert már kopognak a végrehajtók és éhes a gyerek, marhára lexarom a múltatokat meg a terméketeket meg a dinamikus csapatmunkát, de alkalmazkodom és dolgozni fogok mint a gép,mert nem akarom kirúgatni majd magam." Na ez egy őszinte válasz lenne sokszor ,de ha mégis ezt mondod nem a fényezős nyálas dumát akkor esélyed se lesz.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval.
Én a sokadik hülye interjú után őszintén válaszoltam arra, hogy miért őket választottam. Annyira tele volt a tököm már az egésszel. Nem is vettek fel...
Unom a csapatszellemet, a versenyképes jövedelmet (500 forinttal minimálbér felett:)) a fiatalos, dinamikus, lendületes vállalatot, amely ráadásul tuti, hogy piacvezetőnek számít Magyarországon. Jaj Istenem! Én meg a "hülye" vagyok...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!